Emirates arbejder med ny teknik på ny langrute

1
Emirates Boeing B777-200LR
Emirates Boeing B777-200LR

LUFTFART: Den 1. marts åbner Emirates en af verdens længste flyruter, hvor flyet er i luften i op til 17 timer. Fleksible ruter og udnyttelse af vinden skal reducere flyvetiden.

Fra 1. marts får Emirates sin femte daglige forbindelse fra Dubai til Auckland, New Zealands største by – en strækning på 14.000 km og en flyvetid på op til 17 timer.

Emirates fire eksisterende flyvninger fra Dubai til New Zealand mellemlander alle i Australien. Ved at flyve direkte spares ca. tre timers rejsetid.

Emirates direkte rute bliver en af verdens længste, men via smart teknologi og nøjsom planlægning vil passagerer på ruten nå hurtigere frem, lyder planen.

Emirates vil flyve mellem de to destinationer ad flyruter, der kan variere dag for dag. Ruten vil afhænge af vindforholdene, og Emirates udnytter potentielle medvinde, så de kan reducere den samlede tid i luften, oplyser selskabet. Ruten skal flyves med en Boeing 777-200LR (Long Range).

”Emirates anvender de bedste metoder til at optimere vores system til planlægning af flyruter. Vi forsøger at finde de bedste ruter, så vi sparer tid og brændstof,” siger Geoff Hounsell, chef for Emirates’ trafikplanlægning.

Den nye fleksible ruteføring er bl.a. skabt i samarbejde med Airservices Australia, der overvåger australsk luftrum, hvor i størstedelen af flyruten er.

Boeing 777-200LR har rækkevidde på 15.500 kilometer og i Emirates version har plads til 266 passagerer – otte på First Class, 42 på Business Class og 216 på Economy Class. Non-stop ruten vil have et mandskab bestående af et kabinepersonale på 13 og fire piloter.

Emirates har foreløbig 249 fly, blandt disse er 74 eksemplarer af dobbeltdækkeren Airbus A380 og 155 eksemplarer af Boeing B777 – kun ti af dem er Boeing 777-200LR.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Emirates arbejder med ny teknik på ny langrute"

Notify of
avatar
Jakob
Jakob

Det er vel ikke noget nyt og revolutionerende? Det er jo det der I praksis foregaar hver dag over Atlanten. Distancen er selvfoelgelig ikke lige saa lang, men det er raekkevidden de fleste transatlantiske fly heller ikke. Men ruterne over Atlanten varierer ogsaa meget fra dag til dag alt efter vinden…

wpDiscuz