Emirates bliver hos Aviator

emirates airbus a380 flyLUFTFART: Hastigt voksende Emirates fra Dubai beholder Aviator som handlingselskab i Københavns Lufthavn. Fra december begynder Emirates at betjene København med en daglig Airbus A380, der har 40 pct. flere sæder end den Boeing B777-300 der i dag bruges på ruten.

Aviator har genvundet kontrakten med Emirates og luftfragtfirmaet Fedex fortsætter sit samarbejde med Aviator omkring cargo-handling.

Det var ikke muligt i går at træffe Aviators adm. direktør i Københavns Lufthavn, Ole Brinks Andersen, men han siger i pressemeddelelse: ”Vi er glade for at Emirates fortsat har tiltro til os som samarbejdspartner og glæder os til det forestående arbejde med at blive klar til deres nye operation. Vi tager hul på et vigtigt kapitel i både vores og lufthavnens historie.

”Fedex er en virksomhed i stor vækst og en vigtig spiller på cargo-markedet i Københavns Lufthavn. Senest har Fedex bygget et helt nyt ”warehouse” for at gøre klar til den fremtidige ekspansion,” siger Ole Brinks Andersen.

Handlingselskabet Aviator, det tidligere Novia, er det næststørste i Københavns Lufthavn – kun overgået af SAS Ground Handling, SGH, som Aviator nu byder på at overtage. SAS har længe ønsket at frasælge SGH.

Svenske Aviator Group håndterer flyselskaber i 23 lufthavne, i København ejer Aviator også handlingselskabet CFS, Copenhagen Flight Services, der har tre kunder i København, nemlig Easyjet, Ryanair og Transavia.

Aviator i Københavns Lufthavn har 520 ansatte og i snit 60 ”flyvendinger” om dagen, hvor selskabet står for check-in, bagagehåndtering mm.