Emirates bruger milliarder på vin

1

Emirates vin kabine airbus A380FLYSELSKABER: På 10 år har selskabet investeret 4,5 milliarder kr. i vin. Emirates vinkælder i Sydfrankrig lagrer 2,2 mio. flasker.

Alene sidste år brugte Emirates 900 mio. kr. på vinindkøb – og der blev i 2015 drukket 11,4 mio. flasker vin på Emirates fly. Heraf var de ti mio. dog såkaldte single-flasker, der er ca. det halve af en normal flaske vin.

Konsumeringen af den megen vin sidste år var en stigning på 27 pct. fra 2014, oplyser selskabet, der forklarer det stigende forbrug med et stadigt voksende antal rejsende.

Siden 2006 har Emirates investeret knap 4,5 milliarder kr. i vine, hvoraf nogle først vil være drikkeklare i 2025. Alene i Emirates største vinkælder, i det franske vindistrikt Bourgogne, opbevares i øjeblikket 2,2 mio. flasker årgangsvine.

På en gennemsnitlig Emirates-afgang tilbyder selskabet op til 70 typer champagner, vine og portvine – fordelt mellem de typisk tre kabineklasser, economy, business og first.

Mens der sidste år alene på business og first class hos Emirates blev drukket 1,3 mio. flasker vin, forventer selskabet som følge af stigende passagertal, at tallet i år 2020 stiger til 1,8 mio. flasker. På turistklasse forventes tallet af de små flasker at stige fra 10 mio. sidste år til 21 mio. i 2020.

De 12 lande, der leverer mest vin til Emirates, er i alfabetisk rækkefølge Argentina, Australien, Chile, Frankrig, Italien, New Zealand, Portugal, Sydafrika, Tyskland, USA og Østrig.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Emirates bruger milliarder på vin"

Notify of
avatar
Morten

Single flasker er lig en halv flaske vin. Argh, det er vist ikke helt korrekt. Mig bekendt svarer en single flaske vist mere til et enkelt glas vin i stedet.

wpDiscuz