Emirates får ny USA-rute fra Europa

LUFTFART: I marts åbner Emirates endnu en rute til USA, hvor der på vejen fra Dubai til New York mellemlandes i en europæisk hovedstad. Emirates har i flere år haft en New York-rute fra Dubai via Milano.

Fra 12. marts begynder Emirates at flyve fra Dubai med mellemlanding i Athen til Newark lufthavnen ved New York. Den nye helårlige, daglige rute flyves med en Boeing 777-300ER med tre klasser, otte sæder på First, 42 på Business og 304 på Economy.

Athen har i dag kun betjening til New York med Delta Air Lines og United Airlines. Selskaberne har sæsonruter til Athen fra hhv. Newark og JFK. Emirates har i forvejen fire daglige, direkte flyvninger fra Dubai til JFK.

Sir Tim Clark, Emirates koncernchef, siger, at den nye rute opstod efter henvendelse fra den græske regering og Athens lufthavn, om Emirates kunne være interesseret i at åbne rute fra Athen.

Emirates har i forvejen en anden rute til New York fra Europa – selskabet flyver fra Dubai via Milanos Malpensa til New Yorks JFK-lufthavn med en A380.​