Emirates første A380 C-checket

a380 c-checkDen første A380, Emirates fik leveret i juni 2008, har gennemgået et såkaldt 3C-Check. Det er den største vedligeholdskontrol et fly kan gennemgå.

a380 c-check interior

.

Operationen varede 55 dage med arbejde i døgndrift, og med to teams med specialiserede ingeniører har strippet hele interiøret til det bare skrog, inspiceret og restaureret hver eneste del, for så at sætte alle delene sammen igen.
”Hele checket er nøje planlagt uden plads til forsinkelser. Et fly på jorden i så lang tid er kostbart og betyder, at teamet ikke bare skal jobbe ekstremt effektivt, men også levere høj standard”, siger Colin Disspain, Vice President i Base Engineering hos Emirates.

Checket blev afsluttet med en krævende testflyvning før flyet blev indsat i normal trafik, i dette tilfælde på ruterne til Brisbane og Auckland.

Emirates var det første flyselskab som købte A380 og er i dag verdens største operatør af det to-etagers fly. Den første A380 blev leveret i juni 2008, og fløj selskabets første A380-flyvning fra Dubai til New York.

Flyet havde inden checket tilbagelagt 20 millioner kilometer. Det har gennemført 3.000 take-off og landinger og har haft over 1,2 millioner passagerer.

Emirates flåde på 55 A380 har sammenlagt haft 27,5 millioner passagerer, fløjet over 68 800 ture og dækket mere end 405 millioner kilometer

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.