Emirates fortæller om bidrag til dansk økonomi

emirates-airbus-A380-besætning-kabinepersonaleEmirates bidrager med over en halv milliard kr. om året til Danmarks bruttonationalprodukt, siger selskabet og henviser til en analyse fra Frontier Economics om ”Emirates’ socioøkonomiske effekt på den europæiske økonomi og også specifikt på den danske.”

Ifølge Frontier-rapporten understøtter Emirates daglige rute fra Dubai til København 860 jobs i Danmark. Det svarer, stadig ifølge rapporten, til over 640 millioner kroner til Danmarks samlede bruttonationalprodukt.

”København var vores første rute i Skandinavien i 2011. Siden har vi øget vores kapacitet på den daglige rute, og opererer i dag det største passagerfly fra Københavns Lufthavn med vores 777-300ER,” siger Teddy Zebitz, Area Manager Nordic Countries.

Ifølge Emirates-rapporten fra Frontier understøtter Emirates 85.100 jobs i EU, hvor Dubai-selskabet flyver til foreløbig 28 europæiske byer i 16 lande.

Med 140 fly i ordre er Emirates største køber af Airbus A380 dobbeltdækkeren og ansvarlig for 40 pct. af de samlede A380 ordrer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.