Emirates øger luftfragt via København

emirates sky cargo i københavns lufthavnLUFTFRAGT: Emirates SkyCargo øger atter antallet af fragtflyvninger via Københavns Lufthavn – fra 8 til 10 fly om ugen. I Europa har kun en lufthavn flere fragtfly fra selskabet.

Der er langt fra Dubai til Nord- og Sydamerika – så langt, at Emirates stigende antal fragtruter har brug for et sted at mellemlande. Her ligger København nogenlunde direkte mellem USA og Mellemøsten.

Emirates forøgelse på Danmark betyder, at Københavns Lufthavn med 10 ugentlige flyvninger nu er selskabets næststørste fragtknudepunkt i Europa, kun overgået af Frankfurt.

”Det vil ikke nødvendigvis betyde mere dansk luftfragt, men en masse ekstra aktivitet i lufthavnen. Og så er det også en kvittering for, at Københavns Lufthavn regnes som effektiv og konkurrencedygtig,” siger lufthavnens ruteudviklingschef, Ole Wieth Kristensen.

Luftfragten i København har haft vækst de senere år. I 2013 blev der fragtet 360.990 tons. Dermed er lufthavnen Skandinaviens største fragtknudepunkt og det 12. største i Europa.

Her er de ruter, der går via København, med Emirates SkyCargo: Dubai-Amsterdam-København-Dubai: to ugentlige fly. Dubai-København-Chicago-København-Dubai: to ugentlige fly. Dubai-Mexico-Houston-København-Dubai: to ugentlige fly. Dubai-Mexico-Atlanta-København-Dubai: et ugentligt fly. Dubai-Zaragoza (Spanien)-Mexico-Los Angeles-København-Dubai: et ugentligt fly. Dubai-Frankfurt-Atlanta-København-Dubai: et ugentligt fly. Dubai-Frankfurt-Zaragoza-Mexico-Houston-København-Dubai: et ugentligt fly.

I Dubai har Emirates SkyCargo åbnet første del af et nye fragtanlæg med kapacitet til over 700.000 tons fragt årligt. Senere i år åbnes yderligere et fragtanlæg, der kan håndtere omkring 1 million tons fragt årligt via Al Maktoum International Airport. Dubai World Central (DWC) er Emirates nye fragtanlæg.

Emirates SkyCargo har 12 fragtfly, 10 Boeing 777 og to Boeing 747-400. Det flyver mellem 50 destinationer verden over.

Den nye Emirates Sky Cargo-rute via Københavns Lufthavn er strækningen mellem Dubai-Mexico-Atlanta-København og Dubai. Den anden ekstra flyvning via København er en ekstra ugentlig frekvens: Dubai-Mexico-Houston-København-Dubai.

Fragtflyselskaber som også betjener Københavns Lufthavn er ud over Emirates SkyCargo Air China Cargo, Singapore Airlines Cargo og Korean Air Cargo. Hverken Air China eller Korean Air har passagerflyvninger til Københavns Lufthavn. Også amerikanske FedEx og DHL har fragtflyvninger til Københavns Lufthavn.