Emirates reducerer på USA

LUFTFART: Flyselskabet har siden Donald Trump i januar blev præsident set ”betydelig nedgang” i salget af rejser til USA. Derfor fjerner det nu ca. 25 pct. af sine flyvninger – men beholder alle 12 destinationer i USA.

Emirates er så vidt vides første flyselskab til at beskære sin betjening af USA efter Donald Trump i januar blev ny præsident.

Det Hvide Hus har prøvet af få midlertidige indrejseforbud fra borgere fra en række primært muslimske lande (Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen) – begge forsøg blev erklæret forfatningsstridigt af en eller flere føderale dommere i USA.

Og sidste måned indførte USA forbud mod at passagerer fra ti lufthavne i bl.a. Tyrkiet, Mellemøsten og Nordafrika kunne medtage elektroniske artikler som laptops osv. i håndbagagen. Angiveligt fordi de amerikanske myndigheder mener, der kan placeres sprængstof i dem.

Emirates fastholder sine 12 destinationer i USA, men reducerer betjeningen på fem fra næste måned.

”Nedskæringen på USA er en kommerciel beslutning som reaktion på reduceret efterspørgsel efter rejser til USA. Nylige handlinger fra USA’s myndigheder har besværliggjort muligheden for at få visum til USA fra en række lande, der er kommet skrappere sikkerhedskontrol ved indrejse i USA samt forbud mod en række elektroniske apparater i passagerernes håndbagage (fra bl.a. Dubai, Emirates’ hovedlufthavn) – alt sammen har det betydet mindre efterspørgsel,” siger talsmand for Emirates ifølge bl.a. avisen USA Today.

Emirates havde sidste år over tre mio. passagerer på sine ruter til og fra USA – og så sidste år ”sund vækst” på ruterne. Men de tre seneste måneder har Mellemøstens største flyselskab set ”betydelig nedgang” i antal solgte billetter til USA.

Disse ruter rammes

Fra 1. maj går Emirates fra at flyve dagligt til Fort Lauderdale i Florida til fem gange om ugen, det samme sker senere på måneden på selskabets rute til Orlando – fra juni og juli stopper Emirates med at flyve to gange om dagen til Boston, Los Angeles og Seattle til kun en gang.

Ifølge hjemmesiden anna.aero har Emirates i dag lige over 100 flyvninger om ugen til USA, hvor man betjener Boston, Chicago, Dallas, Fort Lauderdale, Houston, Los Angeles, New York (både JFK og Newark), Orlando, San Francisco, Seattle og Washington DC.