Emirates skal have endnu flere kæmpe jumboer

De 90 bestillinger på Airbus A380 er allerede i ordrebogen – Emirates har også for længst sagt, at det skal have yderligere 30 eksemplarer. Men nu fortalte koncernchef, Tim Clark, ifølge Reuters, at selskabet vil forhøje ordren på de 30 med yderligere 10.

 

Dermed cementerer Emirates sin position som verdens største operatør af A380. Når ordren på de yderligere 40 eksemplarer underskrives, har Emirates bestilt over halvdelen af de 257 eksemplarer, der hidtil er bestilt. Foreløbig har Emirates 23 A380’ere i drift.

 

Når Emirates endnu ikke har afgivet ordre på de 30-40 ekstra eksemplarer skyldes det, at selskabet simpelthen ikke vil have plads til dem i Dubai lufthavn med dens nuværende størrelse.

 

Emirates’ version af A380 har plads til 525 passagerer fordelt på tre klasser.

 

Airbus har foreløbig leveret 81 eksemplarer af A380 – indtil videre til ni flyselskaber, senest fik Thai Airways sidste uge sin første af seks bestilte eksemplarer.

 

Airbus har leveret A380 nr. 81 til Emirates I gennemsnit lander eller letter en A380 hvert andet minut, oplyser Airbus. Flyene transporterer over en million passagerer om måneden. Airbus samler i øjeblikket 2,5 A380-fly om måneden, tallet skal stige til tre.

Skrevet af Henrik Baumgarten