En fordel med et midtersæde

2

800px-United_Airlines_A320-232_cabin_IwelumoFLYSIKKERHED: Nyhedsmagasinet Time har set på statistikken over flyulykker. Det er farligst at sidde foran, men sikrest på et midtersæde bagerst i flyet.

Hvem i alverden beder om et midtersæde bagerst i et fly? Det gør den, der har læst amerikanske Time (i Jyllands-Posten). I følge magasinet viser statistikken, at det er sikrest at sidde bagerst i flyet i tilfælde af en ulykke. Og det er endnu sikrere at sidde på et midtersæde i det område.

Det værste sted er et sæde ud mod gangen midt eller foran i flyet. Blandt de værste er også selve business class helt foran, tættest ved cockpittet.

Det er ulykkesstatistikken, der er lagt til grund for undersøgelsen. Det vil altså sige, at de absolut billigste pladser er de mest sikre. Modsat de dyreste, der er de mest farlige. Gad vide, hvad flyselskaberne siger til det? Og hvad med passagererne? De vil helst være, hvor det er farligt, fordi de naturligvis aldrig regner med, at de kommer ud for en ulykke.

De trøster sig formentlig ved, at statistikken også fastslår, at risikoen for at miste livet i en flyulykke er 1 til 8.015 (hvordan de så end har regnet det ud).

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "En fordel med et midtersæde"

Notify of
avatar
Kenneth
Kenneth

Et sjovt tal de er kommet frem til ang risiko for at miste livet 1:8015.

Her på siden kan man i dag læse, at alene alle Star alliance medlemmer har 18.500 daglige flyvninger.
Betyder det at de i følge statistikken har / skal ha 2,3 ulykker dagligt med dødelig udgang?
Statistik er nu en sjov størrelse

CL

Kenneth: Ja det lyder ikke ligefrem som særlig gode odds. I artiklen er der dog nævnt at det er “Lifetime Odds” som, så vidt jeg kan forstå, er noget andet end sandsynligheden for at en person der flyver, dør i et styrt. Der står lidt mere her: http://www.nsc.org/learn/safety-knowledge/Pages/injury-facts-chart.aspx

Synes dog stadig tallet lyder lidt højt. Kan ikke helt gennemskue det.

wpDiscuz