En kvart million danskere til Grækenland

baadhavn CorfuGrækenland har været en foretrukken feriedestination for danskerne de seneste 30 år. Årligt rejser cirka en kvart million til det græske ferieparadis, som i 2013 fik hele 393 Blå Flag. Danskerne er generelt fascinerede af landets vintraditioner og Middelhavskøkkenet, som er kåret af Unesco som en immateriel kulturarv.

Den store efterspørgsel får nu Aegean Airlines til at lancere tre ugentlige afgange fra København til Athen. Det første fly letter den 22. maj. Desuden har SAS, Norwegian og Ryanair i sommerhalvåret direkte fly til Chania på Kreta, til Thessaloniki og til Athen.

Charterselskaberne har direkte ruter fra både Aarhus, Aalborg, Billund, Odense og København til flere græske øer.

Danskerne forbinder Grækenland med Det græske Øhavs 6.000 øer og holme i Det Ægæiske Hav og Det Ioniske Hav. 227 af øerne er ubeboede.

I maj 2013 fik 393 græske strande og ni lystbådehavne et skulderklap i form af Blå Flag på grund af den høje vandkvalitet.

Med 4.000 år på bagen har Grækenland verdens ældste historie inden for vinproduktion og vinsmagning. De gamle grækere udviklede vinkulturen og lagde grundstenene for det at drikke vin som en sofistikeret og social begivenhed. Helt frem til i dag har sociale begivenheder, hvor man drikker vin, en dyb og filosofisk betydning for de gæstfrie grækere.