En million danskere til Spanien

Det fremgår af samtlige søgninger foretaget i tredje kvartal hos ravelmarket.dk. Med 973.000 danske rejsende til Spanien i 2010 kan man snart runde millionen. Det er nemlig ikke kun charterarrangørerne, der har opdaget en stigende interesse for rejser til Spanien. Antallet af ruteflyselskaber, der tilbyder rejser til Spanien bliver konstant udvidet.

 

SAS, Norwegian, Spanair, Cimber Sterling, Iberia og Air Berlin tilbyder i dag direkte fly fra Københavns Lufthavn til spanske destinationer. Fra lufthavnene i Billund og Aarhus er det Ryanair, der er i front med spanske destinationer, mens Aalborg Lufthavn indtil videre har ruter med Cimber Sterling og Norwegian. Og fra foråret 2012 tager det spanske lavprisflyselskab Vueling også hul på det danske marked gennem etablering af ruter fra Barcelona til København og Aalborg. Det spanske flyselskab er endda tyvstartet ved at supplere Iberia på selskabets flyvninger mellem Madrid og København i vinterhalvåret.

 

Travelmarket.dk kan direkte aflæse interessen for Spanien. Syv spanske destinationer ligger på TOP30-listen over de mest søgte ruteflydestinationer i årets tredje kvartal. Mange af disse søgninger har afrejse i årets fjerde kvartal, når efteråret og vinteren har sat ind.

 

Málaga er året rundt blandt de allermest søgte destinationer og lige nu er byen på Solkysten den tredje mest søgte destination hos Travelmarket.dk. Herefter følger Barcelona, Palma de Mallorca, Las Palmas og Madrid, mens Tenerife og Alicante er at finde længere nede på listen.

Skrevet af Flemming Juul