Endeligt et passagerfly til St. Helena

Briterne har investeret 2,5 milliarder kroner i anlægget af en lufthavn på den øde beliggende ø St. Helena midt i Atlanterhavet, men lufthavnen har været for farlig at benytte.

Øen ligger 2.000 kilometer fra Afrika og den nærmeste ø ligger 1.300 kilometer borte. Englænderne valgte at benytte øen som fængsel for Napoleon fra 1815 til han døde i 1821.

Hidtil har øen kun været mulig at besøge med skib, men anlægget af lufthavnen startede i 2011 og blev færdigt i 2016, hvorefter det var hensigten at åbne ruteflyvning til øen som afløsning af de fem døgns skibsrejse.

Imidlertid viste det sig meget svært at lande på øen på grund af hyppige wind shears – uberegnelige og hurtige vindskift – og der blev gennemført en række testflyvninger uden passagerer til den ensomme ø. Her viste det sig, at landinger var meget usikre, men også, at det bedst egnede passagerfly ville være en BAE Avro 146-RJ85.

I weekenden blev forsøget med passagerer så prøvet. Det skete med flytypen fra South African Airlink, der havde 60 charterpassagerer ombord. Årsagen var, at to færger til øen var blevet aflyst. Flyet mellemlandede i Angola for at få tankene fyldt og opnå den kortest mulige distance.

Det sydafrikanske fly nåede frem uden problemer, og kunne lande i første forsøg. Det fjernede udsagnet om, at lufthavnen skulle være ’verdens mest ubrugelige lufthavn’.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.