Endnu en el-fejl på Dreamliner

En Boeing 787 Dreamliner fra Japan Airlines blev sat i brand, da et batteri eksploderede, mens flyet holdt på forpladsen i Bostons lufthavn.

Ingen kom til skade ved uheldet, da både passagerer og besætning havde forladt flyet. ’Hændelsen’ er den seneste i en række uheld med el-forsyningen på en Dreamliner.

“Røgen blev opdaget af vedligehold personale bagest i flykabinen og siden også udvendigt”, forklarer Japan Airlines talskvinde Carol Anderson.

I december måtte en Dreamliner fra United Airlines nødlande med el-problemer, og kort efter groundede Qatar Airways en af sine Boeing 787 – ligeledes på grund af el-problemer. Et par dage senere opdagede Uniteds teknikere el-problemer i endnu et af selskabets Dreamlinere.

De amerikanske sikkerhedsmyndigheder – US Federal Aviation Administration – har fundet fejl i Dreamliners sammenkobling af brændstofslanger og advaret om risiko for lækager, der kan starte brande og motorsvigt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.