Danske Kenneth Pedersen stopper som general manager på Hotel Kong Frederik i København. Fra næste måned er han direktør for Comfort Hotel Malmö. PR-foto.

Endnu en hoteldirektør forlader København

Kenneth Pedersen stopper som direktør på Hotel Kong Frederik. Fra 1. april er han i spidsen for Comfort Hotel Malmö. Det er tredje gang på et år, at københavnsk hoteldirektør rykker til Sverige.

I dag 48-årige Kenneth Pedersen har siden november 2018 været direktør for det 110-værelser store Hotel Kong Frederiksen ved Rådhuspladsen i København. Hotelbygningen ejes af finansmanden Fritz Schur, der blandt andet også ejer bygningen med Scandic Palace-hotellet på Rådhuspladsen. Fritz Schur er i rejsebranchen kendt for sine år i SAS’ bestyrelse fra 2001, han var formand mellem 2008 og 2018.

Hotel Kong Frederik var tidligere et af First Hotels danske hoteller, mens der ventes på en ny operatør, drives det som stand alone-hotel.

Vladimir Lenin, grundlæggeren af det kommunistiske Sovjetunionen, var inden han blev leder af Sovjetunionen to gange i København, i 1907 og 1910. Han spiste angiveligt flere gange forloren skildpadde på det nuværende Hotel Kong Frederik, der dengang havde et andet navn.

Bred erfaring
Fra 1. april er Kenneth Pedersen ny direktør for Comfort Hotel Malmö med 293 værelser i det centrale Malmø. Det er et af Nordic Choice Hotels fem hoteller i den sydsvenske Øresundsby. Dermed sparer Kenneth Pedersen, der i forvejen bor i Malmø-området med sin familie, pendlerturen til København.

I en pressemeddelelse siger Pernilla Bergendahl, driftsdirektør for Comfort Hotel Sverige: ”Kenneth er kommerciel og har stor erfaring med hoteldrift. Jeg er sikker på, at han med sin energi og nysgerrighed vil bidrage til destinationssamarbejdet i Malmø og at Comfort Hotel Malmö vil fortsætte med at udvikle sig.”

Kenneth Pedersen har brancheerfaring fra Hotel d’Angleterre, han har været F&B Chef på det tidligere Neptun-hotel i København (i dag Hotel Skt. Annæ). Senere i karrieren har han været med på pre-opening af Hilton Copenhagen Airport (i dag Clarion Copenhagen Airport), underdirektør på den daværende restaurant The Paul i Tivoli, faglærer på Hotel- og Restaurantskolen og salgschef på First Hotel Copenhagen (der siden blev overtaget af Scandic og i dag hedder Scandic Sluseholmen i Københavns sydhavn.)

Kenneth Pedersen kom til Hotel Kong Frederik fra stilling hos Scandic Kødbyen i København, hvor han arbejdede med pre-opening af hotellet, der åbnede i efteråret 2018. Han er i øvrigt uddannet i ledelse og organisation fra CPH West og erhvervsakademiet i Nordsjælland.

Tredje skifte fra københavnerhotel til Sydsverige
Når Kenneth Pedersen skifter til Comfort-hotellet i Malmø, er det tredje gang på 12 måneder, at en hoteldirektør forlader København til fordel for Sydsverige.

I april sidste år stoppede svenske Anna Käll som direktør for to af de tre store københavnske hoteller under BC (Bella Center) Hospitality Group, nemlig Copenhagen Marriott Hotel og AC Hotel Bella Sky; AC er et af Marriott-koncernens 30 varemærker.

Anna Käll, der bor i sydsvenske Lund, stoppede for at blive Destination & Property-manager for de over 60 butikker i Nova Lund shopping mall i netop Lund.

Og i december sidste år fik Radisson Blu Hotel Malmö ny general manager i form af svenske Lisette Jönsson. Hun kom fra stilling som director of operations på et af Københavns nye luksushoteller, Villa Copenhagen, der åbnede sidste år. Før det var hun hotelmanager på Clarion Copenhagen Airport (det tidligere Hilton-hotel). Begge hoteller hører under Nordic Choice Hotels.

Radisson Blu Hotel i centrum af Malmø har blandt andet 229 værelser og suiter samt 25 mødelokaler.

Relaterede artikler:

Kendt hoteldirektør opsiger sin stilling

Dansk hotel har nyskabelse: Personligt nøglekort

Stor international kæde vil have 15 danske hoteller

Tidligere SAS-formand køber konferencecenter

Endnu en hotelkæde skifter til Dansk Erhverv

Ny fællesdirektør for to store danske hoteller