Fra 1. november overtager finansmanden Fritz Schur ejerskabet af Kobæk Strand Konferencecenter. Foto venligst stillet til rådighed af Danske Konferencecentre.

Tidligere SAS-formand køber konferencecenter

Finansforbundet har solgt sydsjællandske Kobæk Strand Konferencecenter til erhvervsmanden Fritz Schurs ejendomsselskab. Den nye ejer vil også drive det som kursus- og konferencecenter.

Kursusejendommen tæt på Slagelse og dermed Storebæltsbroen har været til salg siden januar sidste år til en pris af 55 millioner kroner. Pressemeddelelsen fra Finansforbundet, der er fagforening for ansatte i den finansielle sektor, oplyser dog ikke, hvor meget man fik for Kobæk Strand, der skifter ejer 1. november.

Finansforbundet ejer to tredjedele Kobæk Strand Konferencecenter, mens Forsikringsforbundet har den sidste tredjedel. Forsikringsforbundet har også solgt sin del af Kobæk Strand tæt på Skælskør.

Til gengæld skriver Finansforbundet, at man fortsat vil benytte konferencecentret til en del arrangementer og kurser i de kommende år. Kobæk Strand Konferencecenter er i øvrigt et af de knap 100 medlemmer i sammenslutningen Danske Konferencecentre.

Den nye ejer af Kobæk Strand Konferencecenter er fra månedsskiftet finansmanden Fritz Schur, der via sit ejendomsselskab KF Administration blandt andet også ejer bygningen med københavnske Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen. Han ejer også bygningen med Scandic Palace-hotellet på Rådhuspladsen. Fritz Schur er i rejsebranchen ligeledes kendt for sine år i SAS’ bestyrelse. Han blev medlem af bestyrelsen i SAS i 2001, og var formand mellem 2008 og 2018.

Længere salgsproces
Kobæk Strand Konferencecenter har ifølge sin hjemmeside 21 møde- og konferencelokaler, det største har plads til 255 deltagere. Hoteldelen består af 123 værelser med plads til 190 overnattende gæster.

Finansforbundet skriver også i sin pressemeddelelse, at det efter en længere salgsproces er det lykkedes at finde en ny ejer til Kobæk Strand.

Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet og formand for Kobæk Strand Konferencecenters bestyrelse, siger: ”Vi er glade for, at der nu er fundet en køber til Kobæk Strand, som gerne vil føre virksomheden videre og udnytte det potentiale, der ligger i stedet. Vi har ønsket at sælge, fordi det ikke vores kerneopgave at drive konferencecenter.”

”Vi kommer fortsat til at bevare en tilknytning til stedet til nogle af vores aktiviteter, og det er jeg helt sikker på, at de tillidsvalgte og medlemmer, der kender Kobæk Strand, sætter pris på. Derfor er jeg også sikker på, at vi har fundet en rigtig god løsning på Kobæk Strands drift og eksistens fremover,” siger Steen Lund Olsen.

Relaterede artikler:

SAS-piloter sælger kendt lufthavnshotel

Nye ejere klar til Bella Center-gruppen

Comwell-hotel overtages af fagforening