Endnu et milliardunderskud i SAS

Flyselskabets halvårsomsætning viste et fald på 12,1% i forhold til samme periode sidste år og nåede op på 23,5 milliarder svenske kroner. Faldet i passagertallet blev 16,4% og landede på 12,1 millioner, skriver business.dk.

 

Faldet i 2. kvartal var på 17,1% passagerer og 15,2% i omsætning. Alligevel er regnskabet knap så slemt som ventet af flertallet af analytikere, hvilket også straks fra morgenstunden medførte en kursstigning på godt 8% på børsen i København.

 

Det dårlige resultat får SAS til at lancere et nyt spareprogram på 2 milliarder svenske kroner, hvilket vil medføre yderligere 1000-1500 fyringer.  I forvejen skal der ifølge Core SAS fyres 3000, hvoraf 1227 allerede er fratrådt.

 

Personalet skal ifølge ledelsen desuden acceptere en lønnedgang på mellem 10 og 20%. Samtidig antydes det, at koncernledelsen er indstillet på at benytte mere svensk personale på flyvninger fra Norge og Danmark, fordi det svenske personale p.t. er ’billigst i drift’.

 

Transportministeren og finansministeren har inviteret de berørte fagforeninger til møde efter det blev klart, at der skal ske yderligere fyringer. SAS formand Fritz Schur vil også deltage i mødet, som fagforeningerne har bedt om på grund af den vanskelige situation.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.