Italien bliver formentlig orange torsdag i de danske rejsevejledninger. Her er det den charmerende lille by Portico di Romagna i regionen Emilia-Romagna, nabo til Toscana. Foto: Henrik Baumgarten.

Endnu fire EU-lande bliver formentlig orange

Smittetallene er blevet for høje i Bulgarien, Italien, Litauen og Polen, som derfor formodes at blive orange når de danske rejsevejledninger opdateres torsdag. Dermed er kun otte europæiske lande i gult.

Cypern, Estland, Finland, Grækenland, Letland, Norge, San Marino og Tyskland er formentlig de otte eneste EU/Schengen-lande der endnu er gule, når Udenrigsministeriet torsdag eftermiddag opdaterer de danske rejsevejledninger. Resten er orange: ikke-nødvendige turistrejser frarådes. Dette gælder dog ikke erhvervsrejser.

Nu har nemlig også, nævnt alfabetisk, Bulgarien, Italien, Litauen og Polen, så høje corona-smittetal, at de formentlig bliver orange når Udenrigsministeriet torsdag har ugentlig opdatering af sine rejsevejledninger.

Hver torsdag eftermiddag udsender Udenrigsministeriet sine ugentlige rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

SSI får blandt andet sine data fra EU-agenturet ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control.

Den danske grænse for smittetallene er 30 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage.

Tallene fra ECDC viser i dag, onsdag, at smittetallene de seneste to uger for Bulgarien er 67,4, Italien har 79,9, Litauen 62,9 og Polen er helt oppe på 109,5. Så divideret med to er landene nu over den danske grænse på 30.

Litauen har allerede karantænekrav mod rejsende fra Danmark og er derfor i forvejen orange i de danske rejsevejledninger.

Heller ikke de danske tal er for gode. Danmark har i dag, onsdag, ifølge ECDC, et smittetal for de seneste to uger på 98,8 mod 113,3 onsdag i sidste uge og 125,2 for to uger siden. Så det går den rigtige vej.

Orange til over 25 lande
Inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien (England, Nordirland, Skotland og Wales) fraråder Udenrigsministeriet efter de seneste opdateringer torsdag i sidste uge alle ikke-nødvendige turistrejser (orange) til:

Andorra, Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Island, Kroatien, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, dele af Sverige, Tjekkiet, Ungarn og Østrig.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland, Letland og Litauen.

Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Belgien, Holland, Irland, Island, Rumænien, Schweiz, Storbritannien og Ungarn på grund af både et for højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Relaterede artikler:

Orange rejsevejledning til dele af Sverige

Første sager om corona-aflysninger i ankenævnet

100.000 danskere på efterårsferie i udlandet