Et tog fra Heathrow Express forlader Paddington Stationen i London på vej mod London Heathrow. Arkivfoto fra Wikipedia: Hugh Llewelyn.

Engelsk togstrejke rammer også flypassagerer

Den igangværende store togstrejke i England påvirker også togforbindelserne mellem London-lufthavnene og den britiske hovedstad. Det giver ekstra pres på busser, taxi, uber.

Tilbage i 2019, året før coronakrisen, var London største destination fra Københavns Lufthavn med 2,2 millioner rejsende i begge retninger.

Lige nu er London og resten af England ramt af den største engelske togstrejke i årtier. Den påvirker både fjerntog i England, Skotland og Wales, men blandt andet også Londons omfattende S-tog, London Underground, ”The Tube.”

Myndighederne opfordrer til at man bruger togene mindst muligt under strejken, dels fordi der er færre tog, dels fordi der er pres på de tog, der kører. I stedet må man for eksempel bruge busser, taxi, uber og så videre.

Det er cirka 40.000 medlemmer af fagforeningen RMT – Rail, Maritime and Transport union – der strejker i utilfredshed med løn- og arbejdsvilkår. Strejken, der forventes at vare frem til søndag, berører 15 togselskaber i England. Den rammer også togruter til og fra Skotland og Wales.

Arbejdsnedlæggelserne påvirker naturligvis også transportmulighederne mellem London-lufthavne som Heathrow, Gatwick, Luton og Stansted til og fra den britiske hovedstad.

Den engelske TV-station ITV skriver onsdag eftermiddag, at togruten Heathrow Express mellem Londons største lufthavn, Heathrow og Paddington-stationen kører efter en reduceret tidstabel, men der kan de kommende dage komme indstilling af togtrafikken i perioder.

Heathrow Express har på normale dage 150 togafgange i begge retninger og transporterer omkring 17.000 passagerer, står der på togselskabets hjemmeside.

Der er netop nu ingen tog hos Gatwick Express mellem Gatwick-lufthavnen og London Victoria-stationen.

Forventer ingen tog til og fra Heathrow
Heathrow Express skriver onsdag på sin hjemmeside, at der kun forventes to togafgange i timen mellem klokken 07.30 og 18.30.

Gatwick Express oplyser på sin hjemmeside, at man frem til på søndag kun skal vælge at prøve at komme med toget, hvis det er absolut nødvendigt. De kommende dage frem til på søndag forventes der kun at køre tog hos Gatwick Express mellem klokken syv om morgenen og frem til eftermiddagen.

Fra Stansted-lufthavnen er der kun to tog i timen mellem Stansted og Liverpool Street Station i London, og kun fra morgen til ud på eftermiddagen, oplyser Stansted Express’ hjemmeside.

National Rail, der står for betjeningen af mange engelske togruter, skriver på sin hjemmeside, at der er iværksat en nødkøreplan. Hjemmesiden har blandt andet en Journey Planner.

Londons officielle hjemmeside for offentlig transport, Transport for London, TFL, har denne hjemmeside.

Relaterede artikler:

SAS topper britisk liste over værste flyselskaber

Flyselskab sender passagerer med toget

Russiske flyselskaber mister slots i London-lufthavne

Europa får flere lange nye togruter