Erhvervsrejsebureau lukker i Aarhus

cph koebenhavns lufthavn boardingkortREJSEBUREAUER: Mandag i næste uge lukker HRG sit kontor i Aarhus, fire ansatte er opsagt – de resterende fem skal arbejde hjemmefra. Herefter har Hogg Robinson Group i Danmark kun kontor i Hvidovre ved København.

”Vores volumen stiger i Danmark, det samme gør mængden af onlinebookinger – den er nu oppe på 60 pct. Dermed har vi mindre behov for fysisk at sidde i f.eks. Aarhus,” siger HRG Nordics direktør, Christer Nordlund og bekræfter standby.dks oplysning om lukningen i Aarhus.

Kontoret på Vestergade i det centrale Aarhus havde ni medarbejdere. Af de fire opsagte er én gået på pension, mens en anden har fået job i Aarhus’ store, lokale erhvervsrejsebureau, Mangaard Travel Group. Erhvervsrejsebureauerne BCD Travel og Via Egencia har også kontorer i Aarhus.

Christer Nordlund siger, at der ikke har været nogen opsigelser blandt de 25 i HRG’s kontor ved København.

”Nærhed til kunderne og personlig service betyder meget. Vi får stadig flere erhvervskunder og er det erhvervsrejsebureau i Aarhus med flest små og mellemstore erhvervskunder,” siger ejer og adm. direktør for Mangaard Travel Group, Hans Mangaard, til standby.dk

HRG er i omsætning Danmarks sjettestørste erhvervsrejsebureau med 335 mio. kr. sidste år og et lille millionoverskud, oplyser rejsebrancheanalytiker Ole Egholm.

De fem største erhvervsrejsebureauer i Danmark er CWT med en omsætning sidste år på 1,5 milliarder kr., Via Egencia havde 1,3 mia., BCD Travel 1,1 milliard, American Express 994 mio. kr. og Vejle Rejser på femtepladsen omsatte for 350 mio. kr.

HRG Nordic landede i øvrigt for nylig en af sine største kunder, norske Statoil, som HRG skal være globalt forretningsrejsebureau for. Kontrakten omfatter indledningsvis 17 lande, overvejende i Norge og USA, men også lande i Afrika, Europa, Latinamerika samt Singapore.

Statoil er SAS’ største kunde, kun overgået af den svenske stat. SAS’ tredjestørste kunde er faktisk rejsende på Eurobonus-point.

Forgængeren for HRG i Danmark var erhvervsrejsebureauet Bennett, som havde ført dette navn i 150 år. I 1995 blev det efter et salg til BTI Nordic – i 2006 blev navnet det nuværende, HRG.

Selve Hogg Robinson Group har hovedkvarter i Basingstoke sydvest for London. HRG har kontorer i over 120 lande.