Svenske Lingmerths Group fastholder fokus på erhvervsrejser, men øger også på møde- og eventrejse-segmentet. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Erhvervsrejsebureau sætter øget fokus på MICE

Den svenske erhvervsrejsebureaukæde Lingmerths øger fokus på eventsegmentet – det sker med nyt varemærke. Samtidig skifter man navn fra Lingmerths Resebyrå til Lingmerths Group.

Lingmerths, der har hovedkvarter i Nässjö – sådan cirka mellem Gøteborg og Stockholm, arbejder udelukkende med erhvervsrejser. Men nu udvides porteføljen med mere fokus på møder og events, også kaldet MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events)

I en pressemeddelelse skriver Lingmerths, der har rejsebureauer i 10 svenske byer, blandt andet Gøteborg og Malmø, at man i den forbindelse og til det formål opretter et nyt varemærke til MICE-området: Eventity.

Samtidig skifter koncernen også navn fra det nuværende Lingmerths Resebyrå til Lingmerths Group.

”Rejsebranchen gennemgik noget af en hård omgang under pandemien. Konsekvenserne er fortsat mærkbare i rejsebranchen – set over hele fødekæden med blandt andet økonomiske udfordringer og personalemangel, også i lufthavne og hos flyselskaber. Dermed har de rejsende også måtte tilpasse sig et mere usikkert marked med et helt nyt prisbillede,” lyder det fra Lingmerths, der kan føre sine rødder 70 år tilbage.

Mere fokus på MICE
Som led i den nye fokusering på MICE-segmentet får Lingmerths sit nye forretningsområde og varemærke, Eventity.

Helena Zar Vallin, administrerende direktør for Lingmerths, siger at udviklingen peger mod øget efterspørgsel efter kompetent vejledning af erhvervskunderne.

”Pandemien satte fingeren på hvor sårbart systemet omkring rejser er, herunder rejser i forbindelse med møder og konferencer. Vi er overbevist om, at digitalisering og ny teknik fortsat vil have stor betydning for såvel rejsende som møder og events,” siger Helena Zar Vallin og tilføjer:

”Vores kundeundersøgelser viser, at mange kunder foretrækker en specialistpartner som de kan tale med og få råd fra i en til tider ganske kompleks verden. Meget peger mod, at såvel rejser som møder bliver drevet af ønsket om mere bæredygtighed.”

Omsætter for halv milliard danske kroner
Lingmerths skriver også i pressemeddelelsen, at man også efter pandemien fortsat er finansiel stabil. Før coronaen solgte Lingmerths også rejser til private, i dag er det kun erhvervsrejser.

Rejsebureaugruppen har siden 1992 har været helejet af Höglandets Invest, et investeringsselskab der ligesom Lingmerths har hjemme i Nässjö i Småland. Lingmerths har knap 100 medarbejdere og omsatte sidste år for 790 millioner svenske kroner, lige over en halv milliard danske kroner.

 

Relaterede artikler:

De er verdens dyreste byer for forretningsrejsende

Svensk travelmanager-forening klar med ny direktør

Travel managers ser færre rejser for samme penge