Erhvervsrejsende vælger tog i Sverige

sjMed 120.000 flere erhvervsrejsende i årets fem første måneder betyder det en vækst på 8% i forhold til samme periode sidste år.

Større miljøfokus hos de forretningsrejsende og muligheden for at arbejde under rejsen er de årsager, som de svenske jernbaner, SJ, mener er årsagen til, at flere vælger toget.

”Trenden er tydelig. Ikke mindst mærker vi, at flere virksomheder opmuntrer sine ansatte til at tage toget, hvor man i god komfort kan arbejde ombord”, siger Anders Ekblom, chef for SJs Key Account Management.

Indtil nu er der i år gennemført 1,5 millioner erhvervsrejser på SJs tog – en vækst på 8%. I maj var væksten endnu større og rundede 14%.
”Den positive trend startede allerede sidste sommer. Siden er antallet af erhvervsrejser steget måned for måned”, säger Anders Ekblom.

Størst er væksten på storby-ruterne – ikke mindst Göteborg-Stockholm, Malmö-Stockholm og Göteborg-Malmö hvor lyntogene dominerer.

”Man bør ikke glemme de omkostninger og den tid, som transporter til og fra lufthavnene, sikkerhedskontroller og indcheckning medfører, og som man slipper for ved togrejsen” siger Anders Ekblom.

Omkring en fjerdedel af erhvervsrejserne med tog sker på første klasse, som byder på morgenmad, lounger, bredere sæder og mere benplads, kaffe/te og aviser er inkluderet.