Erstatning efter flynedskydning

0
Malaysia Airlines-flyet, der blev skudt ned over Ukraine, i 2010 i lufthavnen i australske Perth.
Malaysia Airlines-flyet, der blev skudt ned over Ukraine, i 2010 i lufthavnen i australske Perth.

LUFTFART: To år efter russisk-støttede oprørere i Ukraine ved en formentlig fejl nedskød en Boeing B777 fra Malaysia Airlines, har flyselskabet nu betalt erstatning til de efterladte efter 283 passagerer og 15 besætningsmedlemmer på selskabets MH17 fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Flyet, en Boeing B777-200ER, blev skudt ned 17. juli 2014 af formentlig et russisk missil affyret af russisk-sponserede oprørere i det østlige Ukraine. Rebellerne troede, igen formentlig, at de havde nedskudt et ukrainsk militærfly.

Malaysia Airlines MH17 fløj i en åben luftkorridor over borgerkrigshærgede Ukraine – flyet, der kom efter MH17 i korridoren, var Singapore Airlines SQ351 fra København mod Singapore.

Ifølge hollandske medier, 193 af de omkomne var hollændere, har Malaysia Airlines nu udbetalt erstatninger til de efterladte, oplyser advokaten, der repræsenterer de dræbte og deres familier.

Hvor meget, der er udbetalt, er ikke oplyst, da begge parter ønsker beløbet hemmeligholdt.

Ifølge Montreal Konventionen, der udstikker retningslinjer for civil flytrafik, har efterladte krav på 145.000 dollars for et omkommet familiemedlem, skriver nyhedsbureauet Reuters.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz