Et enkelt IC4-tog er ikke nok

Hvis ikke den italienske producent kan levere mindst 14 tog inden maj næste år er det et politisk krav at DSBs kontrakt med producenten ophæves og man går i gang med at gennemføre den alternative plan, skriver epn.dk.

 

Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre er indstillet på, at alternativet bliver en endelig elektrificering af længdebanerne, hvilket vil sige det overordnede danske jernbanenet, siger han til DR Nyheder.

 

Et nyt kritikpunkt mod IC4-togene er, at de er dieseldrevne, men det blev nødvendigt, da politikerne afbrød elektrificeringen af jernbanenettet fordi man troede mest på diesel. Brændstofforbrug og CO2 udledning er som i de nuværende IC3-tog.

 

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen støtter Venstre og ønsker elektrificering som alternativ. Han betragter det som fremtidssikret og mere miljørigtigt.

 

AnsaldoBreda skulle have leveret 83 IC4-tog til DSB allerede i 2004.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.