Ethvert barns drøm om en ferie

Direktør Arnt Møller Petersen, Mickey og kaptajnen, da Disney Magic sidst var i København i 2010.

Direktør Arnt Møller Petersen, Mickey og kaptajnen, da Disney Magic sidst var i København i 2010.

CRUISE: ”Hvad Disney World er til lands, er Disney Cruise til vands,” siger Jesper Boas Smith som skandinavisk agent for det amerikanske krydstogtrederi, der næste år kommer til København.

Da chefen for krydstogtskibene i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen, forleden blev spurgt, om der var noget nyt om Disney, var svaret det samme som for fire år siden: ”Vi håber jo hvert år”.

Blot to dage senere kom så beskeden om, at Disney Magic rykker fra Middelhavet til København næste sommer.  Det har der naturligvis været forhandlet om så sent som på den store cruiseworkshop midt i denne måned i Miami. Men netop Disney Cruise har været meget henholdende med at tage en beslutning.

Det skyldes mange ting. Først ville koncernen slet ikke ind i krydstogtbranchen. Så købte man to skibe, nu er der fire og flere på vej. Derefter sejlede man kun i Caribien. Så blev det til et enkelt skib i Middelhavet og et enkelt besøg i København i 2010. Og nu bliver det alvor på vore breddegrader.

Skandinavisk agent er Travel House med Bella Vista Travel og How2Cruise og her siger direktør Jesper Boas Smith:

”Disney Cruise er kendt for den fantastiske underholdning om bord. På mange måder ethvert barns drøm om en ferie. Ideel ferie for børn, der medbringer forældre og/eller bedsteforældre. Ombord er tilbud til børn i alle aldre. Vore medarbejdere, som har sejlet med et af skibene, har stadigvæk stjerner i øjnene.”

Kahytterne varierer mere i størrelser end på andre skibe. Der kan sove fra tre til syv i en kahyt, som kan være fra 17 til 90 kvadratmeter. Prisen varierer tilsvarende, men er lidt højere end på andre skibe på samme størrelse.

På grund af de mange børn og familier kan der være fra 1.750 passagerer til 3.325 om bord. Derfor er det umuligt at spå om, hvor mange passagerer, der besøger København på de fem anløb næste år.

”Indtil nu er det ret så begrænset, hvor mange danskere, der har sejlet med Disney-skibene,” siger Jesper Boas Smith.

Et er sikkert, der bliver betydeligt flere nu, når man starte og slutter i København.