Etihad og TUI vil skabe fælles flyselskab

tuifly-737-800Det Abu Dhabi-baserede Etihad Aviation Group og tyske TUI Group tæt på afslutning af forhandlingerne om etablering af et europæisk leisure flyselskab med 60 fly, der skal flyve point-to-point til turistdestinationer.

“Det nye flyselskab får en markedsandel i det tysk-østrigske schweiziske fritidsmarked på 35%, lyder det fra kilder tæt på forhandlingerne, som ventes endeligt offentliggjort den 23. november i forbindelse med et bestyrelsesmøde hos TUI.

Arbejdstitlen for det nye projekt er Blue Sky, men det endelige navn er fortsat ukendt.

Ansatte hos TUIfly er orienteret om de seneste udviklinger i forhandlingerne og forventer et fremtidigt vækstpotentiale for det nye flyselskab.

Det nye holding selskab forventes at få hjemsted i Østrig og Etihad får 25% af aktierne, mens TUI får 24%. De resterende 51% skal ejes af en østrigsk fond for at sikre østrigsk majoritet og dermed leve op til de internationale regler.

Flyselskabets flåde skal bestå af 14 Boeing 737 (som er wet-leaset af TUIfly hos airberlin), 27 TUIfly 737NG, og 17 Airbus A320 fra FlyNiki, i alt 58 fly.

TUIfly er en del af TUI Group, som driver seks europæiske flyselskaber med 140 fly, et netværk med 1.800 rejsebureauer og online portaler, omkring 300 hoteller og 14 krydstogtskibe.

De øvrige flyselskaber i TUI Group er ikke med i aftalen med Etihad. Det gælder britiske Thomson Airways (63 fly), svenske TUIfly Nordic (8 fly), TUI Airlines Belgium (21 fly), TUI Airlines Netherlands (10 fly) og Franske Corsair International (7 fly).