EU-politikere tjekker luftkvalitet i CPH

Københavns Lufthavn har siden 2007 arbejdet sammen med flere af lufthavnens selskaber og fagforbundet 3F om at forbedre luftkvaliteten – især reduktion af mængden af ultrafine partikler fra både jet- og dieselmotorer.

”Vi var blandt de første lufthavne, der satte luftkvalitet på dagsordenen, hvilket gør det relevant for EU. For vores vedkommende er det vigtigt at få EU’s opmærksomhed om emnet, fordi internationalt samarbejde er en forudsætning for, at vi for alvor kan få forbedret arbejdsmiljøet på forpladserne,” siger CPHs kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen.

Lokalt arbejdes med adfærdsregulerende tiltag og indførelse af mere ’grønt grej’, hvilket vil sige diesel og el-drevne køretøjer, der lever op til EUs normer.

”Det er kun gennem internationalt samarbejde, man kan udvikle fx flyenes hjælpemotorer – de såkaldte APUer – og lave forsøg med reduktion eller fjernelse af svovl i jetfuel,” siger Henrik Peter Jørgensen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.