EU støtte til Scandlines grønne tiltag

scandlines hybrid færgeScandlines venter at få 47 millioner kroner fra EU til installation af scrubber og hybridsystem på de to nye passagerfærger til Gedser-Rostock og til miljøvenlig infrastruktur i begge havneanlæg.

Omstillingen til hybriddrift på Fugleflugtslinjen mellem Rødby-Puttgarden har tidligere modtaget bidrag fra EU.

CEO hos Scandlines, Søren Poulsgaard Jensen: ”Vi er stolte og glade for blåstemplingen fra EU. Vi ser det som en anerkendelse af det arbejde, vi gør for at implementere grønne tiltag på vores overfarter og gøre vores fremtidige færgefart endnu mere miljøvenlig.”

I 2013 indførte Scandlines et hybridsystem, der i stor skala kan lagre overskydende energi i batterier ombord. Ambitionen for den grønne strategi er et helt emissionsfrit fremdriftssystem for færgerne.

Scandlines investering i miljørigtig teknologi fortsætter i første omgang med EU-bidraget til de to nye, passagerfærger M/F Berlin og M/F Copenhagen. Et væsentligt mål er at optimere brændstofforbruget og at overholde de gældende miljøkrav. Det gøres ved at installere Scandlines hybridfremdriftssystem, som allerede er implementeret på de fire passagerfærger på Rødby-Puttgarden, og ved at installere røggasrensere (closed loop scrubbere), som reducerer svovludledningen med mindst 90%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.