Coronakrisen har lukket de fleste landegrænser i og udenfor Europa. Derfor er det næppe sandsynligt med udlandsferier denne sommer, vurderer EU-kommissionens formand. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

EU tvivler på sommerferier i udlandet

Formanden for EU-kommissionen tror ikke på mange udlandsferier denne sommer. DRF’s direktør siger: “Jeg tror der bliver åbnet, men er i tvivl om det bliver til alle lande på samme tid.”

(Artiklen er opdateret med link til DRF-direktør Lars Thykiers kommentar)

Den tyske formand for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, advarer mod at bestille sommerferie i den kommende højsæson.

Den nedslående melding kommer hun med i et stort interview med den tyske avis Bild, skriver NRK.no, den norske modsvarighed til Danmarks Radio. Baggrunden er naturligvis de lukkede landegrænser som følge af den kinesiske coronavirus.

”Jeg tilråder borgerne at vente med sådanne planer (om at bestille sommerferie i udlandet, red). Ingen kan på nuværende tidspunkt komme med pålidelige spådomme for (coronastatus i Europa, red) i juli og august,” siger Ursula von der Leyen til Bild.

Meldingen fra EU-kommissionens formand, om at der lige nu ikke synes at være lyse udsigter for salget af udlandsrejser til sommerferien, flugter delvist med antagelser og udtalelser fra en række danske rejsebureaudirektører til STANDBY.dk den seneste tid.

De mest optimistiske håber, at salget kan genoptages inden skolernes sommerferie, nogle gætter på i løbet af højsæsonen, mens andre tror, at landegrænserne først igen åbner efter skolernes sommerferie. Ingen ved hvornår det sker, det afhænger helt af udviklingen i antal smittede og indlagte med coronavirussen.

Større indlandsturisme
Men fordi chancerne for udlandsrejser formentlig bliver overskuelige denne sommer, så forbereder de fleste lande sig på en stigning i indlandsturismen, hvor landets egne borgere holder ferier indenfor grænserne.

Norske NRK, der citerede historien med EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har i samme artikel spurgte vicedirektør i den norske sundhedsstyrelsen, Helsedirektoratet, om hans vurdering af muligheden for udlandsrejser til sommer.

Espen Nakstad siger til NRK: ”Det er ganske sikkert, at hele sommeren 2020 næppe vil byde på ferieafvikling som normalt,” siger han. Han peger på, at også den norske regering netop nu fraråder alle ikke-nødvendige udlandsrejser. Det samme gør den danske, foreløbig til 10. maj.

I kommentar til udtalelserne fra Ursula von der Leyen, siger administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, til STANDBY.dk: ”Det er alt for tidligt at gætte på, hvordan sommeren kommer til at se ud.”

Læs hele Lars Thykiers svar i artiklen herunder.

Relaterede artikler:

”For tidligt at gætte på udlandsrejser til sommer”

Millionkampagne skal få danskerne til at holde ferie i Danmark

“Hård kamp om hver eneste gæst når grænserne åbner”

Stor dansk rejsegruppe både opsiger og hjemsender