Europa får mindst 250 nye flyruter i år

0

?????????????

LUFTFART: De 22 medlemmer af Association of European Airlines indsætter i årets sommerprogram 5 pct. mere kapacitet og små 4 pct. flere flyvninger end i sommerprogrammet sidste år.

Når sommerprogrammet starter med udgangen af marts vil AEA-medlemmerne åbne 254 nye ruter. AEA, der sidste år mistede bl.a. British Airways og Iberia, har ellers alle de store europæiske flyselskaber i medlemsskaren. Samlet havde de sidste år 310 mio. passagerer, 530 destinationer i 140 lande verden over og 270.000 medarbejdere.

I alt vil AEA-medlemmerne den kommende sommerhalvår udbyde over 273 millioner flysæder på 1,7 mio. flyvninger. Den største ekspansion sker på langruterne, hvor antallet af udbudte fly stiger 6,7 pct. og der åbnes 55 nye langruter fra Europa og ud i verden. Den procentvise største stigning fra AEA-selskaberne er til Centralamerika, en vækst på 31 pct. og Caribien med en stigning på 14 pct. i forhold til sidste sommerhalvår. Der er også tocifret vækst til USA og Kina.

AEA-selskaber åbner også 200 nye ruter inden for Europa under sommerprogrammet, der varer til udgangen af oktober. Flyene har i gennemsnit 155 passagersæder, hvilket er tre mere end sidste sommer. Mange af de nye europæiske ruter er til sekundære lufthavne eller mellem regionale lufthavne.

AEAs generaldirektør, Athar Husain Khan, siger, at AEA-selskaberne kunne gøre det endnu bedre, hvis det ikke var for høje passagerskatter, unødig ekstra flyvetid på grund af luftrum med adgang forbudt for passagerfly og besværlige regler i nogle af de europæiske lande.

AEA-selskaberne havde sidste år 8.100 flyvninger i snit om dagen og omsatte for over 100 milliarder pund.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz