Europæiske ERV vandt kategorierne Bedste Priser og Kundeanmeldelser, mens Gouda blev nummer et i Bedste Dækning. Arkivfoto fra Maldiverne, privatfoto.

Europæiske ERV vinder ”Årets rejseforsikring 2022”

Rejseforsikringsguiden.dk har uddelt Årets Rejseforsikring 2022. Den gik til Europæiske ERV, der vandt to af tre underkategorier: bedste pris og kundeanmeldelser. Gouda vandt ”Bedste dækning.”

Rejseforsikringsguiden.dk kårer den årlige modtager af Årets Rejseforsikring på baggrund af tre kategorier: dækninger, priser og kundeanmeldelser i 2022.

Der er ikke mange egentlige rejseforsikringsselskaber, så kun fire har i år deltaget i kåringen: Dansk Rejseforsikring, Europæiske ERV, Globe Rejseforsikring og Gouda Rejseforsikring.

Bag Rejseforsikringsguiden står Bermann & Rosenberg Media, hvorfra Claus Bermann, direktør for Rejseforsikringsguiden, siger om den årlige kåring:

“Vi vejleder forbrugerne om rejseforsikringer, og vores årlige kåring er en rettesnor for, hvem der leverer den bedste rejseforsikring. Vi dykker ned i tre områder, nemlig priser, dækninger og kundeanmeldelser, som vi oplever som de vigtigste parametre for de danske forbrugere, når de skal købe en rejseforsikring.”

De tre underkategorier for at finde 2022-vinderen fordeler sig således: Bedste priser 2022: Europæiske ERV; Bedste kundeanmeldelser 2022: Europæiske ERV og Bedste dækning 2022: Gouda Rejseforsikring (der vandt Årets rejseforsikring i både 2020 og 2021)

ERV: Kun prisstigning på grund af inflationen
2022 afsluttede i store træk coronakrisen. Men så kom den russiske invasion af Ukraine, SAS-piloternes strejke midt i danskernes sommerferie og til sidst inflationen i hele Europa, skriver Rejseforsikringsguiden i en pressemeddelelse.

Fra Europæiske ERV siger presseansvarlig, Peter Steen Olsen, om udfordringerne i 2022:

“ERV har lagt vægt på i disse tider, hvor blandt andet Covid-19, krig og strejke har fyldt meget, at være meget klare i vores kommunikation. Således at kunderne kunne vide, hvordan de var dækket. Vi har under corona-tiden udvidet vores dækninger uden prisstigninger. Her efter corona har vi dog hævet priserne grundet inflationen, der påvirker vores udgifterne.”

Om rejselysten i 2023 siger Peter Steen Olsen: “I 2023 forventer vi, at rejselysten vil blive lettere påvirket af inflationen.”

Sådan findes vinderne
For at finde vinderen, samler Rejseforsikringsguiden den totale pris på fire rejseforsikringer og lægger dem sammen til én total pris. Alle priser er valgt med standarddækning for én person på 25 år.

De fire typer rejseforsikringer er: Enkeltrejseforsikring, 1 uge, Europa, Enkeltrejseforsikring, 2 uger, verden, Årsrejseforsikring Europa og Årsrejseforsikring verden.

For at finde vinderen i kategorien Bedste Dækning gennemgås selskabernes forsikringspolicer, for at fastslå dækninger i en standard rejseforsikring, for både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer. Vinderen er den med flest dækninger totalt i deres standard rejseforsikringer (enkeltrejseforsikringer + årsrejseforsikringer).

Her havde Gouda Rejseforsikring i alt 51 dækninger, Europæiske ERV 48, Dansk Rejseforsikring 44 og Globe Rejseforsikring.

På samme måde findes vinderen i kategorien Bedste Kundeanmeldelser 2022. Her indsamles alle anmeldelser på Trustpilot for 2022 (anmeldelser fra 1. januar til 11. december).

For hver af de tre kategorier gives tre point for en førsteplads, to point for en andenplads og et point for en tredjeplads. Samlet fik Europæiske ERV: otte point, Gouda syv og Dansk Rejseforsikring to point.

Relaterede artikler:

Stort rejseforsikringsselskab dropper navneskifte

Kårer årets bedste danske rejseforsikringsselskaber

Dansk rejseforsikringsselskab lukker