Gæsterne, der blev udpeget som de, der slog Fårup Sommerlands hidtidige besøgsrekord, fejres med konfettirør af forlystelsesparkens maskotter og administrerende direktør, Niels Jørgen Nielsen. PR-foto: Fårup Sommerland.

Fårup Sommerland satte besøgsrekord

Søndag slog Fårup Sommerland sin hidtidige besøgsrekord fra 2013. Nu har over 656.905 gæster i år besøgt den 42-årige nordjyske forlystelsespark. Direktøren forventer over 700.000 gæster i år.

Fårup Sommerland, der første gang åbnede i 1975, har de seneste år haft besøg af cirka 600.000 årlige gæster, hvoraf 80 procent normalt er danskere. De udenlandske turister er primært nordmænd, tyskere og svenskere.

Sidste år var Fårup Sommerland nummer fire på VisitDenmarks attraktionsliste med 608.113 besøgende – reelt var placeringen nummer seks, da både Dyrehavsbakken nord for København og Legoland i Billund formentlig har flere besøgende.

Men hverken Bakken eller Legoland gad sidste år indrapportere deres reelle eller anslåede besøgstal til VisitDenmark, og kom derfor slet ikke med på attraktionslisten.

Men i hvert fald kunne Fårup Sommerland i Blokhus på den jyske vestkyst i dag, søndag, notere sin hidtidige besøgsrekord med 656.905 gæster i dette års sæson. Forlystelsesparken åbnede i år den 9. april, sæsonen slutter i forbindelse med efterårsferien den 23. oktober. Udenfor højsæsonen er der ikke åbent alle dage, men det bliver trods alt til 120 åbningsdage i år, sagde Fårup Sommerlands administrerende direktør, Niels Jørgen Nielsen, sidste måned til Standby.dk – han er i øvrigt også bestyrelsesformand for VisitDenmark.

Ni år gammel besøgsrekord
Fårup Sommerlands hidtidige besøgsrekord var fra 2013, hvor 656.904 gæster besøgte forlystelsesparken. Det næstbedste år var 2011 med 641.000 og tredjepladsen kom sidste år med de 608.113 gæster.

Den nye besøgsrekord blev fejret søndag formiddag. Det kan naturligvis ikke siges præcist, hvem rekordgæsten er, men forlystelsesparken valgte hvad der viste sig at være en nordjysk familie fra Jerslev.

Den bestod af mor Ina Smidt, far Allan Bang, børnene Rosa Cecilie og brormand Thor, der fik lov at fyre konfettirør af, samt mormor og morfar, Helle og Flemming Smidt.

På plads til at sige til lykke var parkens direktør, Niels Jørgen Nielsen, der blandt andet overrakte et gavekort til et ophold med fuld forplejning på Hotel Fårup, der ligger inde i forlystelsesparken. Og der var også festlig musik fra Aalborg Garden.

Fårup Sommerland forventer i øvrigt i år at slå sin gamle rekord fra 2013 ganske eftertrykkeligt, da sæsonen som nævnt først er omme med udgangen af efterårsferien, der historisk set er en stor besøgsuge. Ligeledes forventer Fårup også at lægge yderligere på rekorden i de kommende weekender inden uge 42.

Til Standby.dk siger forlystelsesparkens direktør, Niels Jørgen Jensen: “Vi forventer at komme et godt stykke over 700.000 besøgende i år.”

 

Relaterede artikler:

Stor turistattraktion suser mod ny besøgsrekord

Her er destinationsselskabernes største attraktioner

Ny dansk turistattraktion får gæst nummer 1 million