Færge i brand på Kattegat

Stena Line må aflyse flere sejladser mellem Varberg og Grenå på grund af en brand på Stena Nauticas bildæk tidligt torsdag morgen.

Besætningen fik hurtigt ilden under kontrol, og branden var fuldstændig slukket, da færgen anløb Varberg omkring klokken syv.

”Ingen passagerer noget til, og færgen er tømt for biler og passagerer – også det dæk, hvor branden opstod. Folk har selv kunne køre deres biler i land. Nu er det kun den lastbil, der gik ild i, som står tilbage”, siger direktør for Stena Line Carsten Kruse til bt.dk.

Brandårsagen kendes endnu ikke, men ifølge direktøren var det overvågningsudstyret på færgen og sikkerhedsprocedurerne ombord, der gjorde, at ilden blev hurtigt opdaget.

Selv om skaderne er begrænsede, kommer der til at gå nogen tid, før færgen kommer ud at sejle igen.

”Vi skal have gennemgået hændelsen og undersøgt færgen, og så venter et større rengøringsarbejde”, siger Carsten Kruse.

Stena Line har kun denne færge på ruten, så passagerer henvises til at orientere sig på firmaets hjemmeside.

Brandteknikere skal nu nærmere undersøge årsagen til branden.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.