Færøerne får ny flyrute fra Europa

loganair-saab-2000LUFTFART: Fra marts næste år begynder SAS for første gang at flyve dagligt mellem København og Færøerne – mens endnu et europæisk flyselskab fra næste år vil flyve ugentligt til øgruppen på sæsonrute.

Skotske Loganair, medlem af FlyBe-gruppen, starter rute fra Aberdeen til Færøerne i 2017 to gange om ugen fra maj til september. Ruten skal flyves af et SAAB 2000 fly med plads til 50 rejsende.

”Denne nye rute er den første direkte fra Aberdeen i mange år. Vi forventer, at ruten bliver populær i forhold til leisure og business-segmentet. Vi mener, at den nye rute til Færøerne vil gavne økonomien i Aberdeen, og at færinger vil benytte sig af de muligheder, Aberdeen har at tilbyde”, siger Jonathan Hinkles, direktør for Loganair, og tilføjer, at flyselskabet overvejer at gøre ruten helårlig.

Også færøske Vagar Lufthavn er glad over den nye rute: ”Vagar Lufthavn har længe arbejdet med at genetablere sin direkte forbindelse til Aberdeen,” siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

”Mens Loganair i dag er en del af engelske Flybe, vil Loganair fra 1. september næste år blive uafhængig opertør.”

Loganair har de seneste år set vækst på 20 pct. fra Glasgow, oplyses det.