Færøerne har stort set ingen coronarestriktioner og giver nu 1.000 gratis envejs fly- eller færgebilletter til færdigvaccinerede danskere, der for eksempel kan gå på restaurant på Færøerne. Pressefoto via Visit Faroe Islands.

Færøerne har gratis rejser til vaccinerede danskere

Færdigvaccinerede danskere kan søge om at få del i 1.000 gratis envejs-billetter til Færøerne med Smyril Line eller Atlantic Airways. Fra april skal færdigvaccinerede danskere ikke i karantæne.

Det er Færøernes Turistråd, Visit Faroe Islands, der kommer med det usædvanlige tiltag for at tiltrække færdigvaccinerede danskere. Det er tale om envejs-billetter med enten det færøske rederi Smyril Line, der sejler fra Hirtshals, eller øgruppens flyselskab, Atlantic Airways, der flyver fra Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn. Tilbuddet gælder rejse til Færøerne fra 1. april og frem til 13. juni. Modtagerne af billetter skal selv betale hjemtransport og klare indkvartering.

Fra 1. april kan færdigvaccinerede danskere rejse til Færøerne uden at skulle i obligatorisk karantæne i seks dage. Visit Faroe Islands giver i den anledning 1.000 gratis one-way billetter til danskere, der har overstået sidste vaccinestik, for eksempel sundhedspersonale og ældre.

Billetterne er klar til uddeling fra i morgen, den 1. april, og det er ingen aprilsnar, understreger Visit Faroe Islands.

Først til mølle-princippet
”Mens Danmark har været ganske hårdt ramt af nedlukninger, har Færøerne stort set været forskånede for både corona og restriktioner i en længere periode. For eksempel kan man gå på cafe og restaurant,” skriver Visit Faroe Islands i en pressemeddelelse.

De gratis billetter gives væk efter først-til-mølle-princippet og til alle, som var færdigvaccineret mindst otte dage før 1. april, oplyses det.

”At Færøerne nu åbner mere op for danskere, bør fejres. Alle danskere trænger sikkert til en oplevelse efter denne specielle tid, og alle er selvfølgelig velkomne. Men sundhedspersonale og ældre, som primært er de danskere, der er vaccinerede og også har taget et stort slæb det seneste år, er altså blandt de, der får muligheden først,” siger Guðrið Højgaard, direktør hos Visit Faroe Islands.

Hun understreger, at alle danskere kan rejse til Færøerne, men at ikke-færdigvaccinerede, ifølge de færøske myndigheders vejledning, skal i karantæne i seks dage efter ankomst og tage en corona-test på 6. dagen.

Der kan søges om de 1.000 gratis envejs fly- eller færgebilletter til Færøerne i perioden 1. april til 13. juni på visitfaroeislands hjemmeside. Man skal her dokumentere, at man er vaccineret. Herefter får de heldige en bekræftelse på, at man er blandt de 1.000, som får en gratis one-way billet. Returrejsen kan bestilles hos Atlantic Airways eller Smyril Line.

Flyves der til Færøerne, bliver man coronatestet i lufthavnen på Færøerne. Efter testen, tager passageren direkte til sit planlagte opholdssted, hvor man venter på svar på coronatesten, der får typisk kommer samme dag. Sejler man med Smyril Line, sker testen i Hirtshals før ombordstigning og der kommer svar under sejladsen.

I 2019 havde Færøerne omkring 120.000 turister, cirka halvdelen var krydstogtpassagerer. Der var næsten 200.000 gæstenætter fra turisterne, hvoraf danskere stod for cirka 55.000; hertil kommer Airbnb.

Relaterede artikler:

Færøerne får turistattraktion 187 meter under havet

Så åbnede Hilton på Færøerne

Færøsk færge får ekstra dæk og flere kahytter