Færre russiske turister i Danmark

1

Turisme - Lille havfrueTURISME: Efter Ruslands besættelse sidste år af Ukraines Krim-halvø samt russernes støtte til oprørerne i det østlige Ukraine kom mange internationale sanktioner mod Rusland. Det påvirker Ruslands økonomi negativt – og påvirker også Danmark.

Krisen i Rusland har sat sig spor i antallet af russiske turister på besøg i Danmark. Efter antallet af russiske turister blev næsten tredoblet fra 2005 til 2013, knækkede kurven midtvejs i 2014, efter de mange internationale sanktioner, og siden har Danmark mistet hver femte russiske turist.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Horesta har lavet en beregning af. Fra juni 2014 til maj 2015 var der 89.000 russiske turistovernatninger i Danmark, et fald på 22.000 sammenlignet med de 12 forudgående måneder, eller en tilbagegang på 20 procent.

Selv om antallet af russiske turister er forholdsvis lavt sammenlignet med antallet af turister fra lande som Sverige, Norge og Tyskland, er russerne en attraktiv målgruppe for dansk turisme. Den gennemsnitlige russiske turist bruger ca. 2.200 kroner i døgnet, mere end mange andre nationaliteter.

Uden at nævne Ruslands annektering af Krim-halvøen eller nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet, konstaterer Horestas bestyrelsesformand, Jens Zimmer Christensen, i en pressemeddelelse: ”Den økonomiske krise i Rusland er skyld i udviklingen. Russernes købekraft er faldet markant i en længere periode. Men udviklingen forstærkes af, at den russiske rubel er faldet i værdi i forhold til euroen og dermed også den danske krone. Det betyder, at det er blevet væsentligt dyrere for russerne at komme til Danmark.”

Alene fra juni 2014 til juni i år blev det pga. valutakursudviklingen over 30 procent dyrere for en russer at besøge Danmark, oplyser Horesta.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Færre russiske turister i Danmark"

Notify of
avatar
Peter
Peter

Vil til enhver tid hellere servicere to tyske gæster end én russisk – muligt de har penge, men de mangler både stil og pli.
Derudover ved vi jo, at de steder hvor russerne tager hen er hvor alle andre ikke længere gider komme. Måske er det ikke så slemt, at vi ikke har så mange i Danmark og kan koncentrere os om andre gæster der ved hvordan man skal opføre sig (generelt set).

I gamle dage var det englænderne man ikke orkede på ferie – de er jo fromme som lam sammenlignet med russerne og deres proletariske fremfærd.

wpDiscuz