Fagforeninger aflyser sympatikonflikt mod Primera Air

Flybranchens Personale Union betegner den indgåede overenskomst som ”tilfredsstillende og som sikrer en masse, vi betragter som en selvfølge på en overenskomstdækket arbejdsplads. Der blev også en pæn lønforhøjelse,” oplyser fagforeningen.

 

Primera Air flyver i Danmark primært for Bravo Tours, der har samme islandske ejere som flyselskabet.

 

Som led i aftalen udfases ansættelser via ”tvivlsomme udenlandske vikarbureauer,” hedder det. De sidste skulle være væk i juni.
Nu skal medlemmerne af FPU stemme om den indgåede overenskomst. Det forventes at de stemmer ja, hvorved den bebudede sympatikonflikt ikke bliver nødvendig.
 
Flyvebranchens Personale Union under Serviceforbundet er LO-fagforening for kabinepersonale og piloter uden for SAS. FPU har siden september sidste år forsøgt at få overenskomst for kabinepersonalet i Primera Air. Forud for de konkrete forhandlinger har FPU i to år været i dialog med firmaet.
 

”Den helt store knast var, at Primera Air ønskede at benytte sig ubegrænset af udenlandsk arbejdskraft, hyret via et rekrutteringsselskab på den engelske kanalø Guernsey. Denne form for brug af underleverandører var den reneste form for social dumping i dansk luftfart, vi hidtil har set,” sagde formand for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, for nylig og tilføjede:
 
”Ansættelse i et vikarfirma efterlader medarbejderne i en langt ringere situation end deres kollegaer, som er ansat på danske overenskomster. Blandt andet er der ikke pension, barsel og løn under sygdom i disse ansættelser. 3F vil derfor med glæde medvirke til, at Primera Air bliver stoppet i denne form for asocial adfærd, så dette ikke spreder sig til resten af dansk luftfart.”
 

Skrevet af redaktionen