Notre Dame. (Foto: Cathédrale Notre-Dame de Paris | Facebook.com | PR)

Fem år efter brand: Notre Dame genåbner i år

Henimod slutningen af i år får offentligheden igen adgang til Notre Dame, når den historiske katedral i Paris på ny slår dørene op for besøgende, som der fremover årligt ventes 15 millioner af.

I midten af denne måned er der gået fem år siden, at billeder af Notre Dame-katedralen i lys lue omgærdet af flammer og røg gik verden rundt.

Siden dengang har håndværkere arbejdet på, at fjerne arrene efter branden, der opstod i en del af tagkonstruktionen den 15. april 2019 i forbindelse med en igangværende renovering af kirken. Herefter rasede den i 15 timer.

Den dramatiske hændelse vakte gru blandt andet på grund af den lange historie, som katedralen i Paris bærer på i og med, at den har været en del af den europæiske storby siden, at byggeriet startede i 1163. Nu nærmer endnu en milepæl sig dog, da der er blevet sat dato på, hvornår Notre Dame atter kan genåbne.

Vil åbne til jul
Umiddelbart før påske fandt årets udgave af rejsemessen Rendez-vous en France sted, og i forbindelse med denne kom det frem, at Notre Dame igen slår dørene op for turister, troende og andre gæster i begyndelsen af december.

De første ceremonielle aktiviteter går i gang den 7. december, den officielle åbningsdag er den 8. december og offentligheden får første gang adgang katedralen om eftermiddagen den 10. december. Det skriver Travel Weekly.

Frem til den 15. december er eftermiddagsadgangen øremærket til de personer, der på den ene eller anden vis har været involveret i genopbygningen af Notre Dame efter branden. Det er desuden kun det indre kirkerum, som står færdigt. Arbejdet på katedralens ydre fortsætter frem til 2028.

Har større forventninger
Den historiske katedral har hidtil været et trækplaster for besøgende, og det forventes at fortsætte, fortæller Olivier Josse, der er generalsekretær for Notre Dame.

Ifølge Josse har den kendte katedral typisk haft mellem 10 og 11 millioner gæster om året, men han vurderer, at det vil stige til 15 millioner efter genåbningen. Det svarer til godt 40.000 daglige besøgende, lyder det.

Det ventes ikke at blive en nem opgave at håndtere den mængde gæster, erkender generalsekretæren.

Notre Dame vil derfor blandt andet kun tage imod grupper, der hver især består af højest 25 personer, ligesom det bliver påkrævet, at der benyttes hovedtelefoner ved rundvisninger. Derudover vil katedralen gøre brug af digitale kø-systemer.


Relaterede artikler:

Gamle håndværkermetoder genopbygger turistikon

Har kurs mod at blive det mest besøgte land i verden

Fransk turisme ser ny tendens fra danske rejsende