Fem IC4-tog hakkes i småstykker

Nu bliver fem af IC4-togsættene, der skulle være DSB’s flagskib på skinnerne, malet til skrot. Det er de togsæt, der blev leveret først, og som ikke har kørt med passagerer i årevis.

Det er firmaet Stena Recycling, som står for opgaven, og trade manager Johnny Schmidt er glad for at have fået opgaven: ”Vi er da glade ved at have vundet den opgave. Det er da meget specielt at skulle hugge de IC4-tog op, når de ikke er ældre”.

I første omgang skal de fire første togsæt skæres i bidder i Randers, hvorefter det hele bliver kørt til firmaets såkaldte shredder-anlæg i Grenaa, og herfra er der ingen vej tilbage, skriver dr.dk.

”Man kan groft sagt sige, at det er en kæmpestor persillehakker. Den tager stumper, der er halvanden gange fire meter, og deler til noget i knytnævestørrelse”, fortæller Johnny Schmidt. Herefter sorteres det med blandt andet magneter, så jern ryger til den ene side og metaller til den anden. Og så suger man affaldet væk, og sorterer det igen”.

Inden det er kommet så vidt, har DSB’s folk skrællet togene for alle de reservedele, der kan bruges i de IC4-togsæt, der faktisk er kommet på skinnerne.