Fem IC4-tog hakkes i småstykker

Nu bliver fem af IC4-togsættene, der skulle være DSB’s flagskib på skinnerne, malet til skrot. Det er de togsæt, der blev leveret først, og som ikke har kørt med passagerer i årevis.

Det er firmaet Stena Recycling, som står for opgaven, og trade manager Johnny Schmidt er glad for at have fået opgaven: ”Vi er da glade ved at have vundet den opgave. Det er da meget specielt at skulle hugge de IC4-tog op, når de ikke er ældre”.

I første omgang skal de fire første togsæt skæres i bidder i Randers, hvorefter det hele bliver kørt til firmaets såkaldte shredder-anlæg i Grenaa, og herfra er der ingen vej tilbage, skriver dr.dk.

”Man kan groft sagt sige, at det er en kæmpestor persillehakker. Den tager stumper, der er halvanden gange fire meter, og deler til noget i knytnævestørrelse”, fortæller Johnny Schmidt. Herefter sorteres det med blandt andet magneter, så jern ryger til den ene side og metaller til den anden. Og så suger man affaldet væk, og sorterer det igen”.

Inden det er kommet så vidt, har DSB’s folk skrællet togene for alle de reservedele, der kan bruges i de IC4-togsæt, der faktisk er kommet på skinnerne.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.