Femern-forbindelsen bliver forsinket

Femern_2529_ILV-06054-2-88_Portal_Area_1_950_400Tyskland vil først have jernbanetilslutningen klar i 2024. Det betyder, at Femern-projektet bliver forsinket med op mod tre år.

Det er resultatet af mødet mellem transportminister Magnus Heunicke og hans tyske kollega Alexander Dobrindt i går, tirsdag, i Berlin. Mødet kom i stand på grund af usikkerhed på flere punkter i det store projekt, som skulle stå færdigt i 2021. Budene fra de potentielle entreprenører viser, at den 18 km. lange tunnel bliver 2,2 milliarder kroner dyrere end forventet. Hertil kommer, at EU-støtten endnu ikke er på plads og at tyskerne ikke viser større interesse for projektet, skriver dr.dk.

Tyskland har fra starten meldt ud, at man ikke vil være medentreprenør på tunnelen, dog forpligtede man sig i 2008 til at stå for tilslutningen på den tyske side. Her har borgerforeninger og tusindvis af borgere gjort indsigelser imod forbindelsen, og senest har Tyskland fastslået, at den tyske jernbane først vil stå klar i 2024.

”Tyskland står ved sin forpligtelse til at udbygge landanlæggene på den tyske side. Delstaten Slesvig-Holsten anbefaler en i overvejende grad ny jernbanestrækning”, skriver Alexander Dobrindt i en pressemeddelelse. ”Nyanlægget er mere tidskrævende, men betyder langt færre støjgener for turistområderne ved Østersøen”, skriver han.

Ved at bringe tidsplanen i spil mener Magnus Heunicke, at det er muligt at forhandle anlægsprisen ned.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.