Fredag morgen blev Ferie for Alle officielt skudt i gang med bue og pil af, fra venstre, Georg Sørensen, koncernchef i MCH, Cykler for Alle-arrangør, Christian Ritter, og Outdoorshow-arrangør, Lars Nyhuus. Georg Sørensens pil er siden fundet. Foto: MCH, Lars Møller.

Ferie for Alle samlede 41.252 besøgende

I januar kom der grønt lys til weekendens Ferie for Alle i MCH. ”Udstillerne var glade for, at messen kunne gennemføres og at man igen kunne møde kunder og branchekolleger,” siger messechefen.

Denne weekends Ferie for Alle samlede 41.252 besøgende, viser det officielle tal.

Da der sidst, i februar 2020, blev holdt Ferie for Alle, samlede den store rejsemesse i Messecenter Herning 1.190 udstillere fra 40 lande i de 14 messehaller, hvor de fik besøg af 63.362 besøgende.

På forhånd havde MCH oplyst, at denne weekends rejsemesse kun ville samle cirka det halve antal udstillere. Publikumtallet kom søndag eftermiddag og endte på de 41.252 besøgende, oplyser messens projektchef, Anders Ladefoged Mortensen, til STANDBY.DK og tilføjer:

”For seks uger siden afstemte vi det forventede besøgstal med udstillerne – det tal hed 12-15.000 besøgende pr dag. Og det ramte vi rigtig fint. Trods nedgangen i besøgstallet, vi havde 270 stande, har mange udstillere solgt som de plejer. Udstillerne har været glade for, at messen kunne gennemføres og at man igen kunne møde sine kunder og kolleger i rejsebranchen.”

Flere store var ikke med
På forhånd havde flere store rejsebureauer meddelt, at de på grund af manglende personale og stor travlhed hos de ansatte, ikke kunne deltage i år. Det var blandt andet tilfældet for to af de største charterarrangører, Spies og TUI, samt det store leisurebureau Jysk Rejsebureau.

Men fra udstillerne i weekenden i Herning, siger blandt andet Glenn Bisgaard, salgsdirektør i Apollo Rejser, i pressemeddelelse fra MCH: ”Messen var særdeles god. Messen samler oplevelser under ét tag og giver danskerne mulighed for at se, hvad der rører sig på hele feriemarkedet. Det var absolut nogle meget givtige dage.”

Og Per Møller Jensen, administrerende direktør for Stjernegaard Rejser under Aller Leisure, siger: ”De besøgende var meget interesserede og købsparate. Vi har solgt en masse i løbet af dagene og har meget med hjem i ordrebogen. Det betyder meget at møde vores kunder – den personlige kontakt er utrolig vigtig.”

I en kommentar til weekendens rejsemesse sagde Lars Thykier, administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, til STANDBY.DK: ”Det var en positiv messe. Der blev talt meget om Rusland og invasionen af Ukraine. Men der var megen købelyst, også til at købe rejser her og nu.”

Intet ukrainsk flag
Ferie for Alle blev traditionen tro åbnet fredag morgen, her var der blandt andet uddelingen af Havfrueprisen fra Danske Rejsejournalister.

I sin velkomsttale kom Georg Sørensen, koncernchef for Messecenter Herning, kort ind på den russiske invasion af Ukraine og sagde, at han sendte alle gode tanker til befolkningen i Ukraine.

Samtidig var MCH sikkert lettet over, at man ikke i år havde Rusland som partnerland. Kina skulle have været partnerland i 2020, men meldte fra nogle uger forinden, efterhånden som den kinesiske coronavirus spredte sig stadig mere verden over og endte med at nærmest lamme rejsebranchen i to år.

I stedet sagde Georg Sørensen blandt andet i åbningstalen: ”Corona har lært os, at det digitale møde på ingen måde kan stå alene, så lad os sammen nyde, at det personlige møde og det at rejse nu igen er muligt.”

Næste års udgave af Ferie for Alle gennemføres 24.-26. februar.

Relaterede artikler:

Dansk vingård fik årets Havfruepris

Ferie for Alle opjusterer antal udstillere

Ferie for Alle får stadig flere udstillere

Ferie for Alle forventer stort fald i udstillere

“Vores ejer køber gerne flere store campingpladser”