Fhv. SAS direktør ny havneformand

0
Jørgen Lindegaard.
Jørgen Lindegaard.

DEN GYLDNE MIDDELVEJ: Parterne har været stærkt skilte om ejerskabet af Rungsted Havn mellem bådejere og kommunen. Nu er direktør Jørgen Lindegaard udpeget af kommunen som ny formand, som den, der skal forlige parterne.

I løbet af kort tid overtager fhv. SAS koncerndirektør formandsposten i Rungsted Havn, der er en af landets største lystbådehavne med 950 pladser. Han er valgt af Hørsholm Kommune, hvor borgmester Morten Slotved (K) siger til den lokale Ugebladet: ”Ved at pege på Jørgen Lindegaard understreger vi intentionerne om en ny og stærk havnebestyrelse med professionel erfaring.”

I Rungsted har en del af bådejerne en opfattelse af, at de skal have havnen for sig selv, og at der er sket for meget ”tivolisering” med for mange gæster til op mod en halv snes restauranter. Holdt i et miljø, der kan minde om berømte Skagen.

”Vi kan ikke undvære sejlerne, og vi kan heller ikke undvære restauranterne. Min opgave er at finde den gyldne middelvej,” siger Jørgen Lindegaard. Han har selv hus tæt på haven, er også sejler, og kommer næsten daglig på havnen.

Også KDY har hovedkvarter med eget elitecenter og restaurant. I samme bygning åbner den populære restaurantkæde Mash 1. juni.

Den hårde konkurrence i whiskybæltet ud mod vandet har også sine ofre. Rungsted Kro er igen lukket efter en ombygning til en halv snes mio. kr. og efter kun at have haft åbent i fem måneder med den kendte kok Jan Petersen ved roret.

Han kunne oven i købet få hundrede meter fra Karen Blixens Rungstedgård byde på den menu, han kreerede i sin tid til Babettes Gæstebud. Det gik ikke – og efterfølgende kort periode med wienerschnitzel heller ikke.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz