Finavia med ny passagerrekord

Antallet af passagerer i de finske lufthavne fortsatte med at stige i årets tredje kvartal. Den samlede vækst for de 21 lufthavne, der drives af Finavia, nåede op på 9,4%.

Antallet af internationale flypassagerer steg endnu hurtigere og voksede med 12,7%. Ifølge Finavias statistikker var der 16,8 millioner rejsende i lufthavnene fra januar til og med september.

“Især Finnairs stærke vækst på de asiatiske ruter, forbedrede load factors og Finlands stigende tiltrækning som turistdestination har styrket væksten. Det seneste år har vi fået nye kunder i Helsinki Airport, herunder Qatar Airways, Transavia, Blue Air og Croatia Airlines. Hertil kommer, at det kinesiske flyselskab Lucky Air starter flyvninger i januar”, siger Joni Sundelin, Senior Vice President, Director of Airport Networks and Sales.

I tredje kvartal benyttede 88,0% af Finavias passagerer Helsinki Airport, der havde 5,2 millioner passagerer i det kvartal, hvilket er en årlig vækst på 10,7%.

Antallet af internationale passagerer steg i tredje kvartal både fra Europa (+11.2%) og andre steder (+21.0%)

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.