Fingeraftryk i brug i Arlanda og Landvetter

Omkring halvdelen af alle passagerer på SAS’ indenrigsflyvninger har bagage med og kan få fordel af det nye system, som giver passagererne mulighed for at afgive fingeraftryk når de tjekker bagagen ind. Aftrykkene lagres midlertidigt.

 

Ved boarding afgiver den rejsende igen sit fingeraftryk, hvilket sikrer, at det er saqmme person, der tjekker bagagen ind, som også går ombord på flyet. Det er et lovkrav, at passager og bagage skal matches, hvilket indtil nu er sket med almindelige identifikationspapirer, som for eksempel pas.

 

”Brugen af fingeraftryk forenkler processen, men er stadig frivillig, idet kunderne fortsat kan vælge at identificere sig med dokumenter. Den personlige integritet bevares, idet fingeraftrykkene fjernes når flyverejsen slutter”, siger Susanne Dahlberg, commercial director for SAS Sverige. 

 

Systemet er blevet testet i indenrigslufthavne i Sverige og kunderne har vist sig positive, hvorfor systemet nu indføres i de store lufthavne Arlanda og Landvetter fra 29. januar. Næste skridt er at indføre systemet på internationale forbindelser.

Skrevet af