Finnair åbner ny rute til Japan

Fukuoka.

Fukuoka.

Fra næste sommer bliver Fukuoka i det sydvestlige Japan ny destination for Finnair, der også genoptager betjeningen af Guangzhou i Kina. Oneworld-medlemmet har netop i dag modtaget nøglerne til sin første Airbus A350 XWB, som Finnair er europæisk søsætningskunde for.

“Vi vil fordoble vores asiatiske trafik i 2020 målt fra 2010, og de nye to destinationer er et vigtigt skridt mod det mål. Vi har en lang tradition for at forbinde Asien og Europa via vores base i Helsinki,” siger Pekka Vauramo, Finnairs koncernchef.

Finnair åbner sin direkte rute til Fukuoka i det sydvestlige Japan næste forår med tre ugentlige Airbus 330-afgange.

Ruten til Fukuoka gør Finnair til eneste europæiske flyselskab, som flyver til fire byer i Japan. – Finnair har allerede daglige forbindelser til Tokyo Narita, Nagoya og Osaka.

Finnair-ruten til Fukuoka er en del af samarbejdet med British Airways og Japan Airlines, om at tilbyde flere forbindelser og fleksibilitet for kunder mellem Japan og Europa.

Finnair genoptager også ruten fra Helsinki til Guangzhou i Kina med fire ugentlige afgange fra 6. maj til 29. oktober næste år. Guangzhou, den tredjestørste by i Kina med 13 mio. indbyggere, bliver Finnairs sjette destination i Kina. Selskabet flyver hele året rundt til Beijing, Chongqing, Hongkong og Shanghai ligesom man har en sommerrute til Xi’an.

”Vi glæder os til at tilføje Guangzhou og Fukuoka til Finnairs portefølje af asiatiske destinationer. Vi ser frem til at tilbyde danskerne hurtige forbindelser til Guangzhou og Fukuoka fra København og Billund,” siger Robert Öhrnberg, Country Manager Danmark for Finnair. Finnair åbner næste forår rute mellem Helsinki og Billund Lufthavn.

I øvrigt har Finnair i dag modtaget sin første af 19 bestilte Airbus A350 XWB. Selskabet er første europæiske flyselskab med dette nye langrutefly i flåden. Finnairs første A350 blev afleveret ved ceremoni hos Airbus i Toulouse.

Den første kommercielle flyvning med A350 bliver 9. oktober fra Helsinki til Amsterdam og Oslo som en del af besætningens opvarmning til langdistanceflyvningerne. Flyet forventes også på rutetræning til Københavns Lufthavn den 18. oktober.

Første FinnairAirbus A350 XWB på langfart letter 21. november fra Helsinki til Shanghai.