Finnair skal atter have ny chef i Danmark

Lars Hansen.

Efter at halvt år stoppede Lars Hansen sidste uge, bekræfter Finnairs skandinaviske chef, der nu skal på jagt efter en afløser.

Lars Hansen tiltrådte i maj i år som ny salgsdirektør for Oneworld-selskabet i Danmark, men stoppede sidste uge, erfarer standby.dk

Det var torsdag ikke muligt at træffe Lars Hansen, men Finnairs chef for Skandinavien, Kenneth Gilberg, bekræfter oplysningen:

”Lars Hansen arbejder ikke mere for os, han stoppede i sidste uge – ellers har jeg ingen kommenterer. Nu skal vi finde en ny country manager for Danmark, som jeg håber, vil være klar inden årsskiftet.”

43-årige Lars Hansen blev i maj i år ny landechef for Finnair i Danmark. Han har 20 års erfaring i den danske rejsebranche med en fortid hos Kilroy Travels og Rejsefeber. Senest har han arbejdet for Danmarks største erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel.

”Det er spændende at komme ind i luftfarten, hvor der er mange udfordringer og skarp konkurrence. Finnairs udmelding om, at de vil være Nordens førende flyselskab gjorde mig nysgerrig,” sagde Lars Hansen i pressemeddelelse fra Finnair ved sin tiltrædelse.

Kenneth Gillberg er overordnet Finnair-chef for Danmark, Sverige og Norge. ”Vi ser frem til at se Lars Hansen i aktion, han har et godt navn i rejsebranchen,” sagde Kenneth Gillberg i samme pressemeddelelse.

Efter Sverige og England er Danmark et af Finnairs største markeder i Europa. Finnair har over otte mio. passagerer om året og forbinder 11 byer i Asien med ca. 300 flyvninger om måneden. Finnair er eneste nordiske flyselskab med 4-stjernet rangering hos Skytrax.

I øvrigt forventer Finnair at lande med overskud i dette regnskabsår – for første gang siden 2008. En ny spareplan skal frem til 2014 barberede yderligere næsten en halv milliard kr. af udgifterne.

Finnair har i Europa hård konkurrence fra lavprisselskaberne, mens det tjener på sine langruter til Fjernøsten. En tredjedel af Finnairs europæiske ruter skal fremover flyves af det britiske lavprisselskab Flybe.