Finnair tilbagekøber regionalt selskab

Finnair vil igen tage fuld kontrol over sit regionale flyselskab Nordic Regional Airlines (Norra), efter transaktionen er blevet godkendt af de finske konkurrencemyndigheder.

Det bliver det tredje skifte af ejer på to år for Norra. Selskabet fløj oprindeligt som Flybe Nordic men det pågældende joint venture blev opgivet af britiske Flybe i 2015 på grund af stigende tab.

Finnair overtog Flybes 60% aktier og dermed det totale ejerskab af Norra. Herefter solgtes de 60% til  StaffPoint Holding (45%) og G.W. Sohlberg (15%). G.W. Sohlbergs 15% blev herefter videresolgt til investeringsselskabet Kilco i november 2015.

Men den 11. oktober meddelte Finnair, at StaffPoint Holding og Kilco ville trække sig ud på grund af ny ledelse hos StaffPoint.

Nu er Finnair så blevet godkendt af Finnish Competition and Consumer Authority (FCCA) til igen at få fuld kontrol over Norra. Finnair vil dog stadig prøve at finde en ny majoritetsaktionær for det regionale flyselskab, der tager sig af Finnairs indenrigs- og europæiske ruter med en flyflåde på 24 ATR and Embraer.

Finnair udvider code-share med BA

Widerøe og Finnair åbner ruter til Bergen og Tromsø

Finnair storsatser på Lapland

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.