Sidste år havde Finnair 14,7 millioner passagerer – selskabets langruter betjenes blandt andet med fly som disse, Airbus A350, som selskabet foreløbig har 15 af. Pressefoto: Finnair.

Finnair vokser på USA og Indien

Finnair har færre flyvninger til Kina og får flere langrutefly. Det får nu Oneworld-medlemmet til at skrue op for betjeningen af New York, Los Angeles og den indiske hovedstad.

I den kommende sommersæson tilføjer Finnair mindst tre ugentlige flyvninger fra Helsinki til New York JFK. Der bliver også en ekstra afgang om ugen til Los Angeles, mens ruten fra Helsinki til den indiske hovedstad, New Delhi, går fra fire ugentlige flyvninger til daglig.

Finnair fortsætter med at modtage fabriksnye Airbus A350’ere, senest kom selskabets A350-900 nummer 15. Men Finnair har også langrutefly i overskud i denne tid, da selskabet på grund af coronavirussen ikke flyver til Kina; ruten til Hong Kong betjenes dog fortsat.

Den af flere årsager ledige kapacitet af langrutefly får nu Oneworld-medlemmet til at øge betjeningen på tre af sine andre langruter.

Størst stigning på Helsinki-New York
Mellem 4. april og 24. oktober øger Finnair med tre ekstra ugentlige afgange på mandage, torsdage og lørdage fra Helsinki til New Yorks JFK-lufthavn. Derudover tilføjes en fjerde afgang på tirsdage mellem 4. maj og 24. oktober, ligesom en ekstra femte afgang kommer på søndage i højsæsonen mellem 8. juni og 30. august.

Finnair vil dermed nå op på i alt 12 ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet fra Helsinki til New York-JFK. De fem ekstra afgange vil primært blive betjent med Airbus A350-900. Med de nye frekvenser tilføjer Finnair i alt 250 flyvninger mellem Helsinki og New York JFK.

”I over 50 år har vores JFK-flyvninger været Finnairs flagskibsrute i Nordamerika, og vi er glade for endelig at introducere Airbus A350 på denne rute. Vi har også fleksibiliteten ved at kombinere flyvninger rejse med vores transatlantiske partnere, der opererer over 105 ruter mellem Europa og Amerika,” siger Robert Lönnblad, Finnairs general manager i Skandinavien.

Siden 2013 har Finnair samarbejdet med andre medlemmer af Oneworld-alliancen, American Airlines, British Airways og Iberia, på transatlantiske ruter gennem Atlantic Joint Business (AJB). Samlet har de fire flyselskaber over 100 daglige returflyvninger mellem Europa og Nordeuropa.

Øger også på Los Angeles og New Delhi
Mens Finnair har sæsonruter til Chicago, Miami og San Francisco, flyver selskabet hele året til New York og Los Angeles.

Og fra 3. juli til 24. oktober indsætter Finnair en ekstra ugentlig afgang på fredage med en Airbus A350 mellem Helsinki og Los Angeles. Dermed kommer Finnair op på fire ugentlige flyvninger til Los Angeles.

Ligeledes skruer Finnair op mellem Helsinki og New Delhi, den indiske hovedstad. Ruten flyves i dag fire gange om ugen, men fra sidst i juni bliver den daglig for resten af sommersæsonen – betjent med Airbus A330.

Relaterede artikler:

British Airways flytter Kina-kapacitet til USA og Sydafrika

Virusfrygt berører kun få erhvervsrejser til Asien

Flyselskaber med tiltag for at reducere tab på coronavirus