Fra venstre sælgerne af Jesperhus Feriepark, brødrene Jesper, Karsten, Ole og Peter Overgaard samt som repræsentant for køberne, First Camps driftsdirektør, Ola Enquist. PR-foto.

Fire brødre sælger kendt dansk forlystelsespark

Kapitalfondsejet svensk campingpladskoncern har købt familieejede Jesperhus Feriepark på Mors i Limfjorden. Sælgerne er de fire Overgaard-brødre, der har drevet parken siden 1986.

Jesperhus Feriepark var sidste år Danmarks 31. største turistattraktion med 166.000 gæster, et fald under coronakrisen på 32 procent i forhold til normalåret 2019, fremgår det af VisitDenmarks attraktionsliste.

Nu får Jesperhus Feriepark fra årsskiftet ny ejer, svenske First Camp, der præsenterer sig som Skandinaviens største operatør af campingpladser, i alt 55, her af seks i Danmark. Jesperhus, der også har en stor campingplads, beskæftiger cirka 40 fastansatte og cirka 400 sæsonansatte.

First Camp er ejet af kapitalfonden Norvestor, der udelukkende investerer i nordiske virksomheder, oplyses det. Det gør købsprisen for Jesperhus til gengæld ikke.

”Efter en lang årrække med fremgang i besøgstal og en sund økonomi, er tiden helt rigtig til at slippe tøjlerne,” vurderer Jesperhus’ afgående ejere, de fire Overgaard-brødre, Jesper, Karsten, Ole og Peter, i en pressemeddelelse.

De nye skandinaviske ejere, First Camp, har været imponerede over Jesperhus’ udvikling de senere år – ikke mindst Jesperhus’ evne til at koble børnevenlig ferie med online underholdning. First Camp har derfor ingen intentioner om at ændre på Jesperhus’ strategi – tværtimod vil de investere i den.

Førende eksempel på attraktive fysiske oplevelser
Johan Söör, koncernchef i First Camp, siger i pressemeddelelsen: ”Vi har været meget imponerede over, hvordan Overgaard-familien og hele Jesperhus-teamet har udviklet ferieparken til en af de mest populære feriedestinationer for børn i Danmark.

Jesperhus er et førende eksempel på at skabe attraktive fysiske oplevelser for gæsterne, og linke dette til en verdensklasse digital tilstedeværelse. Som nye ejere vil vi bevare alle disse gode ting og fortsat investere i universet. Jesperhus vil blive ledet som en separat enhed i vores kæde med sit eget brand,” siger Johan Söör.

Selve Jesperhus Blomsterpark åbnede første gang i 1966 og campingpladsen i 1976. I dag er Jesperhus en af de største feriedestinationer i Skandinavien med op imod en kvart million gæster om året, under normale år, oplyses det.

De fire brødre Overgaard-brødre overtog i 1986 Jesperhus fra deres forældre, Niels og Edith Overgaard. Alle fire brødre planlægger at trække sig fra Jesperhus i løbet af næste år som led i overdragelsen. Den nuværende ledelse i Jesperhus vil blive i virksomheden i transitionsperioden. First Camp forventer at have en ny operationel leder i løbet af 2022.

First Camp er ifølge egne oplysninger førende indenfor resorts og campingpladser i Skandinavien. Selskabet har blandt andet 55 campingpladser heraf seks i Danmark, på Fyn er det Bøsøre Strand, Bogense City, Hasmark Strand og Skovlund samt sønderjyske Frigård Flensborg Fjord og Lakolk Strand på Rømø.

Relaterede artikler:

Attraktioner skal fylde mere i dansk markedsføring

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

Halvt så mange gæster i danske forlystelsesparker