Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger

TURISME: ”Manglende brug af effektiv praksis ved booking af hoteller til erhvervsrejser koster årligt på verdensplan virksomheder millioner af dollars i mistede hotelrabatter,” siger stort erhvervsrejsebureau – der har sit eget forslag til løsningen…

Ny analyse fra det verdensomspændende hollandske erhvervsrejsebureau BCD Travel peger på, at manglende brug af effektiv praksis ved booking af hoteller til erhvervsrejser koster virksomheder hundredvis af millioner af dollars om året i mistede hotelrabatter.

BCD-analysen viser, at virksomheder kan spare op til 110.000 dollars for hver 50.000 hotelbookinger ved at bruge tjenester og løsninger, der overvåger prisændringer på hotelovernatninger, som f.eks. BCD Travels Hotel Price Assurance.

“Virksomheders rejseudgifter øges, når de ikke booker hotel gennem en aftalt leverandør, men i stedet giver medarbejderne frie tøjler til at købe ind uden for firmaets rejsepolitik. Enhver virksomheds rejsepolitik bør indeholde standard hotelrater, tilgængelighed og en prisgaranti. Det kan bidrage til væsentligt lavere rejseudgifter,” siger Anders Lau Nielsen, Director of Client Management Nordics hos BCD Travel Danmark.

Hovedårsagerne til, at de rejsende betaler for meget, er ifølge BCD-analysen, at op til 30 pct. af virksomhedernes forhandlede priser for hotelovernatninger er ikke tilgængelige.

Med Hotel Price Assurance kan BCD Travel lokalisere lavere priser end den oprindeligt bookede i omkring 15 pct. af tilfældene, hedder det.

BCD Group har over 13.000 medarbejdere i 108 lande og havde sidste år en samlet årlig omsætning på 25,4 milliarder US dollars, herunder 10 milliarder fra partnersalg.

x

Læs Også

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

DBTA, den største forening i Danmark for travel managers, fik på sin generalforsamling nye medlemmer af bestyrelsen – og uddelt den årlige vandrepris fra Avis Biludlejning.

På vej mod Danmarks største erhvervsrejsebureau

Godkendes American Express GBT´s verdensomspændende køb af britiske HRG vil det i Danmark skabe landets største erhvervsrejsebureau med årsomsætning på 1,6 milliarder kroner.

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger

Amex GBT’s forestående overtagelse af Hogg Robinson Group skal være med til at reducere udgifterne i en tid med faldende indtjening, lyder det i ny analyse.

Flere bureauopkøb kan være på vej

”Der er spekulationer om, at Amex’ overtagelse af HRG ikke bliver den sidste blandt erhvervsbureauerne. Egencia og FCM Travel Solutions har også pengene til opkøb,” siger bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening.

DBTA kiggede ind i fremtiden

AI, bots, disrupters, Lif, GDPR og blockchain var nogle af de mange 'buzzwords' der føg gennem luften ved DBTA´s årsmøde.

Mere anerkendelse til FCM Travel Solutions

BUSINESS TRAVEL: FCM Travel Solutions nøjedes ikke med at hente trofæet hjem som bedste forretningsrejsebureau i Danmark. Nu kan prisen som verdens bedste erhvervsrejsebureau også pynte på trofæhylden.