Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger

TURISME: ”Manglende brug af effektiv praksis ved booking af hoteller til erhvervsrejser koster årligt på verdensplan virksomheder millioner af dollars i mistede hotelrabatter,” siger stort erhvervsrejsebureau – der har sit eget forslag til løsningen…

Ny analyse fra det verdensomspændende hollandske erhvervsrejsebureau BCD Travel peger på, at manglende brug af effektiv praksis ved booking af hoteller til erhvervsrejser koster virksomheder hundredvis af millioner af dollars om året i mistede hotelrabatter.

BCD-analysen viser, at virksomheder kan spare op til 110.000 dollars for hver 50.000 hotelbookinger ved at bruge tjenester og løsninger, der overvåger prisændringer på hotelovernatninger, som f.eks. BCD Travels Hotel Price Assurance.

“Virksomheders rejseudgifter øges, når de ikke booker hotel gennem en aftalt leverandør, men i stedet giver medarbejderne frie tøjler til at købe ind uden for firmaets rejsepolitik. Enhver virksomheds rejsepolitik bør indeholde standard hotelrater, tilgængelighed og en prisgaranti. Det kan bidrage til væsentligt lavere rejseudgifter,” siger Anders Lau Nielsen, Director of Client Management Nordics hos BCD Travel Danmark.

Hovedårsagerne til, at de rejsende betaler for meget, er ifølge BCD-analysen, at op til 30 pct. af virksomhedernes forhandlede priser for hotelovernatninger er ikke tilgængelige.

Med Hotel Price Assurance kan BCD Travel lokalisere lavere priser end den oprindeligt bookede i omkring 15 pct. af tilfældene, hedder det.

BCD Group har over 13.000 medarbejdere i 108 lande og havde sidste år en samlet årlig omsætning på 25,4 milliarder US dollars, herunder 10 milliarder fra partnersalg.

x

Læs Også

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Hotel LEGOLAND dannede rammen om årsmødet i det vestdanske rejsenetværk COTRA, der omfatter Travel Managers, flyselskaber og lufthavne.

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Tre ud af 10 forretningsrejsende er globalt set villige til at ofre hotelsikkerhed for at få fat i de populære bonuspoint.

SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Travel managers uddelte nordiske hæderspriser

Medlemmerne af den danske, finske, svenske og norske forening for travel managers uddelte torsdag deres Nordic Business Travel Awards til blandt andet bedste flyselskab, hotelkæde og biludlejningsselskab i Norden.

Nordiske travel managers hørte om fremtiden

Nye virksomheder og nye teknologiske muligheder vil udfordre fremtidens rejsebranche. Det var blandt budskaberne ved årets Nordic Business Travel Summit.

Muligheder når rejsemarkedet og andre sektorer konsolideres

DEBAT: Når vi taler om tredjepart IT-produkter til rejseaktive virksomheder, er det mest brugte ord et NEJ - både fra ledelse og IT-afdeling, skriver direktør Ole Mortensen i et debatindlæg.